Svakako ne želite da vam se sjenka razmaže, maskara izmrvi, ten prosija a karmin “pojede”. Srećom,imamo rješenje za svaki od ovih problema.Praznični dani i noći,ostanci do jutarnjih časova,a pogotovo doček Nove Godine,zahtjevaju dugi perfektan mejkap, koji u kombinaciji sa ostankom u provodu do ranih jutarnjih časova može da da postane katastrofalan.Obratite zato,pažnju na ove savjete kako biste izbjegli takav scenario.
Prvo, što se tena tiče, nemojte za tečnu podlogu uzimati proizvode koji su mnogo teški, već se odlučite za tečnije i kremastije podloge i kreme, koje ćete nanijeti u dva tanka sloja na lice, a preko samo fiksirajte puderom u kamenu. Tako ćete izjednačiti ten, a to neće biti previše očigledno. Obavezno nosite kameni puder za korekcije u toku noći, kao i papiriće koji upijaju masnoću, za istant matiranje na licu mjesta.
Ako želite da vaše oči izgledaju besprekorno tokom cijele noći, tajna je u slojevima koje nanosite na kapke. Tako ćete uspjeti u namjeri da se sijenka za oči ne razmaže ili da ne izblijedi.
Za početak, napravite dobru bazu. Nanesite sloj običnog korektora oko očiju , ali ne i na kapke, jer će u tom slučaju sijenka lako spasti. Umjesto toga, stavite prajmer za sjenku i to će biti najbolja baza koja će spriječiti ne samo spadanje sjenke u prahu, već i stvaranje nabora u pregibima kapka. Tanak sloj masne sjenke će biti dobra alternativa ako nemate prajmer.
Nanesite sjenku po izboru i lagano pređite vlažnom četkicom sa bronzerom ili rumenilom preko cijelog oka i samim tim dodajete još jedan sloj preko sijenke, koji će da spriječi razmazivanje.
Što se karmina tiče, prvo uokvirite usne olovkom i istom tom olovkom popunite cijele usne; to će stvoriti dobru bazu. Nanesite, zatim, jedan sloj karmina, stavite papirnu maramicu na usne i “poljubite” je – tako ćete skinuti višak ruža a ono što ostane na usnama će, sa olovkom, činiti fiksnu bazu koju će biti teško skinuti. Preko toga velikodušno namažite još jedan sloj karmina i spremni ste da sa omiljenom bojom na usnama uđete u Novu godinu!
Nema komentara:
Objavi komentar