Danas vam otkrivamo trikove sa hranom koji će vam olakšati vreme u kuhinji – male
tajne velikih kuvarica !
1. Zavijte koren banane u samolepljivu foliju i trajaće 4-5 dana duže
2. Slanina/šunka/pršuta + jaja – originalne kupice za doručak pomoću kalupa zamafine !
3. Koristite konac za zube da isečete mekani hlebi i sir a da ih ne zgnječite !
4. Zamrznite kocke belog ili crnog vina pre kuvanja. Tako kada budete imali iznenadne
goste vino će u vek biti spremno za korišćenje. Samo izbacite kocku-dve, skuvajte sa
začnima i mirisni napitka je gotov !
5. Želite da sprečite krompir da proklija ? Ubacite jabuku u džak sa krompirima !
6. Pecite jaja u rerni umesto da ih kuvate ! U rerni zagrejanoj na 250 stepeni pecite jaja pola
sata. Ova jaja će imati manje nepprijatan miris a tekstura će im biti kremastija.
7. Ne znate koji sir ide uz koje vino ? Evo mini priručnika koji će vam pomoći !
8. Održite koru za tortu svežom i vlažnom tako što ćete preko staviti krišku hleba na nju.
9. Izbegnite nezgode sa curenjem sladoleda…
10. Ako ostavite otisak palca na mlevenom mesu oblikovanom za pljeskavicu, ispržiće
se pljosnato, a ne kao loptica.
11. Ako želite da dobijete domaće sušeno voće, treba da pečete kriške na 5′ do 70 Co C i to:
12. Stavite drvenu kašiku preko šerpe kako biste sprečili kipljenje ključale vode !
13. Volite jela spremljena u zidanoj peći ? Napravite improvizovanu rernu za savršen
ukus pice i pogača
14. Želite da vam polovina avokada duže ostane sveža i zelena. Poslužite se kriškom limuna !
15. Želite da sprečite kondenzaciju zbog koje vam salata propada kada duže stoji ?
Poslužite se trikom sa papirnom salvetom i samolepljivom folijom !
16. Sjajan trik da brzo i lako napravite hrskave tako kornete od tortilje !
17. Podelite mleveno meso na porcije pre nego što ga zaledite kako bi vam kasnije
bilo lakše da odvojite potrebnu količinu.
Nema komentara:
Objavi komentar