• četvrtak, 23. travnja 2015.

    KINDER PINGVI ŠNITE




    za ljubitelje kinder pingvija kolač koji zaista djeluje kao originalni
    Sastojci

    Biskvit:

     5 kom bjelanjaka
     1 jušna žlica meda
     5 žlica brašna
     1 žlica velika i navršna puna kakaoa
     2 žlice ulja

     5 žumanjaka
     1/2 kašič. praška za pecivo
     Fil:
     2,5 dl slatkog vrhnja i po želji 1 žlica šećera u prahu
     1,5 dl hladnog mlijeka
     1 vrećica želatine u prahu
     Preljev: 100g čokolade za kuhanje
      100g mliječne čokolade
      150g margarina
    Priprema



    1
    Umutiti bjelanjke, dodati im med, jedno po jedno žumance, ulje, i na kraju brašno sa praškom za pecivo i kakao.Izliti na široku tepsiju od pećnice postavljenu papirom za pečenje , vrlo kratko peći na 180C, oko 10-tak min.Prohlađen biskvit prerezati na pola po dužini tepsije u kojoj se pekao.Za fil izmutiti slatko vrhnje, u dobro umućeno postepeno dodavati mlijeko, dobro izraditi ,želatinu pripremiti po uputstvu i mlaku dodati u smjesu. Za čoko preljev: otopiti na pari obje vrste čokolade i margarin .Otopljeno malo prohladiti.Slagati donja kora, tanki premaz od vrhnja(pola smjese)preko toga preliti čokoladnim preljevom,ostaviti čoko preljev malo stegnuti u hladnjaku radi lakšeg nastavka filovanja, odgore drugi dio premaza od vrhnja,  drugio dio kore i odgore preliti sa čokoladnim preljevom.

    Nema komentara: