• srijeda, 10. lipnja 2015.

    Testo za kiflice i piroške: Meko i vazdušasto



    Svaka domaćica ima svoju tajnu pripreme testa, ali se često dešava da savet prijateljice ili komšinice bude od koristi i nije na odmet da se iskoristi. Ovo testo je zaista mekano. Ono je vazdušasto, lako i veoma ukusno.

    Od ovog testa može se peći apsolutno sve: piroške, kiflice, pica… I uvek će uspeti. Probajte.

    Za pripremu takvog testa biće potrebno:
    • 1 čaša kefira (180-200 ml)
    • 0.5 čaše ulja
    • 1 kesica (11 gr) suvog kvasca
    • 1 kafena kašičica soli
    • 1 supena kašika šećera
    • 3 čaše brašna
    Priprema:
    Kefir pomešati sa uljem i malo ugrejati, da bude toplo. Dodati so i šećer i promešati.
    Kvasac pomešati sa prosejanim brašnom i dodati u prethodnu smesu.
    Sve promešati kašikom, prekriti alu folijom ili krpom i ostaviti na toplo mesto na 30 minuta. 
    Za to vreme testo će se u obimu uvećati 3 puta. Ako mislite da za to vreme testo nije dovoljno nadošlo, ne sekirajte se, ono će se podići za vreme pečenja.

    Nema komentara: