… “Nemoj da tijesto bude debelo i suho, ja volim da ima toča,ti znaš!” – reče dragi moj muž. I tako ja,džarah po net-u, sakupljah recepte i od svih izabrah ono što je najbolje (po mom mišljenju).
SASTOJCI
Tijesto:
450 gr brašna tip 400
1 vrećica suhog kvasca
1 kašičica soli
1 kašika meda
3 kašike maslinovog ulja
300 ml mlake vode
——-
roštiljske kobasice
parizer po izboru
kečap
origano
trapist sir
kisela pavlaka
jaje
PRIPREMA
1.
Umijesiti tijesto od gore navedenih sastojaka i pustiti da nadodje 15 minuta.
2.
Za vrijeme dok nadolazi tijesto, pripremiti kobasicu – narezati je na kolutove, parizer na kockice. U posebnoj posudi sjediniti origano,kečap.Takođe,posebno umutiti jaje i pavlaku. Sir izrendati.
3.
Kada tijesto nadodje, razviti ga i pomoću oklagije prebaciti na podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Izbockati ga viljuskom.Preliti smjesu od kecapa i origana .Poredati kobasice, parizer.
Staviti da se peče na 250C oko 10 minuta. Izvaditi iz pećnice, preliti sa filom od pavlake i jaja. Vratiti da se peče na smanjenoj temperaturi. Peći još 10 minuta,izvaditi i posuti sirom. Vratiti u pećnicu samo da se sir otopi.
Posluživanje
Ovako je izgledala moja fantastična pizza ,u samo jednoj u nizu izvedbi… U suštini, uvijek nešto novo ima na njoj…
Svi je obožavaju zbog izuzetne mekoće tijesta i često je naručuju da je pravim…
Nema komentara:
Objavi komentar