• ponedjeljak, 5. listopada 2015.

    PIZZA, EXTRA MEKANA I SOČNA!

    … “Nemoj da tijesto bude debelo i suho, ja volim da ima toča,ti znaš!” – reče dragi moj muž. I tako ja,džarah po net-u, sakupljah recepte i od svih izabrah ono što je najbolje (po mom mišljenju).


    SASTOJCI
    Tijesto:
    450 gr brašna tip 400
    1 vrećica suhog kvasca
    1 kašičica soli
    1 kašika meda
    3 kašike maslinovog ulja
    300 ml mlake vode
    ——-
    roštiljske kobasice
    parizer po izboru
    kečap
    origano
    trapist sir
    kisela pavlaka
    jaje

    PRIPREMA
    1.
    Umijesiti tijesto od gore navedenih sastojaka i pustiti da nadodje 15 minuta.
    2.
    Za vrijeme dok nadolazi tijesto, pripremiti kobasicu – narezati je na kolutove, parizer na kockice. U posebnoj posudi sjediniti origano,kečap.Takođe,posebno umutiti jaje i pavlaku. Sir izrendati.
    3.
    Kada tijesto nadodje, razviti ga i pomoću oklagije prebaciti na podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Izbockati ga viljuskom.Preliti smjesu od kecapa i origana .Poredati kobasice, parizer.
    Staviti da se peče na 250C oko 10 minuta. Izvaditi iz pećnice, preliti sa filom od pavlake i jaja. Vratiti da se peče na smanjenoj temperaturi. Peći još 10 minuta,izvaditi i posuti sirom. Vratiti u pećnicu samo da se sir otopi.
    Posluživanje
    Ovako je izgledala moja fantastična pizza ,u samo jednoj u nizu izvedbi… U suštini, uvijek nešto novo ima na njoj… :)
    Svi je obožavaju zbog izuzetne mekoće tijesta i često je naručuju da je pravim…

    Nema komentara: