• ponedjeljak, 4. siječnja 2016.

    PROBALA SAM PEČENI KROMPIR BA BEZBROJ NAČINA AL OVAJ JE DEFINITIVNO NA VRHU LJESTVICE NAJBOLJIH!!!



    Fenomenalno hrskava korica izvana, a unutra mekan, aromatiziran ruzmarinom. Umjesto ruzmarina moze i timjan ili kadulja.

    krompiri srednje velicine
    svinjska ili guscija mast ili maslo
    malo krupne morske soli
    malo maslinovog ulja
    1-2 zlice octa
    zacinsko bilje (ruzmarin,kadulja,timjan)
    malo papra
    malo cesnjaka po zelji
    malo maslaca
    Priprema
    1.
    Krompire oguliti i staviti ih u posoljenu vodu. Kad prokuha, kuhati ih 10 minuta.
    Dok se krompir kuha, pecnicu zagrijati na 250 stupnjeva. Kad krompir bude pri karaju kuhanja, nekih 3-4 minute prije kraja, u pecnicu staviti tepsiju sa masti da se otopi. Koristiti iskljucivo mast, najbolje svinjsku ili gusciju !
    2.
    Napola skuhane krompire ocijediti i odmah vruce poslagati u tepsiju na otopljenu mast. Staviti u pecnicu da se pece 30-40 minuta, dok nedobije finu rumenu boju.
    3.
    Zacinsko bilje nasjeckati, u mom slucaju ruzmarin i natopiti u malo maslinovog ulja. Dodati malo papra i malo octa i ostaviti stajati.
    Po zelji ovdje mozete dodati i malo protisnutog cesnjaka.
    4.
    Kad se krompir fino zarumenio izvadit van i svaki malo zgnjeciti. To cete najbolje napraviti sa ovom “alatkom” za gnjecenje krompira.
    5.
    Tako zgnjecene, svaki premazat sa mjesavinom ulja i zacinskog bilja, posuti sa malo krupne morske soli i na svaki staviti pomalo maslaca.
    6.
    Vratiti u pecnicu da se zapece jos 15-tak minuta.
    Posluziti toplo kao prilog.
    Posluživanje
    Gospodin Oliver kaze da nikako nebi trebali izostavit ocat, jer da bas on daje “ono nesto” i iskljucivo mast koristit.
    Kako god, ovako pecen i hrskav i mirisan nas je odusevio.

    Nema komentara: