Niste sigurni što napraviti za ručak, a jedino u što ste sigurni da u zalihi imate razne vrste povrća? Rješenje je zapravo jednostavno jer povrće možete iskoristiti za najbrži i najjednostavniji način pripreme. Zapečeno povrće je jelo u kojem će uživati sve generacije, a pogotovo ako ga obogatite pravim začinima.
Provjerite što sve imate od namirnica i krenite u pripremu prave poslastice s kojim neće biti potrebno još jedno jelo, bez obzira što se radi samo o povrtnim namirnicama.
Kada niste sigurni što napraviti, a u hladnjaku imate već komad mesa, nećete pogriješiti odaberete li za prilog povrće zapečeno u pećnici. Radi se o savršenoj kombinaciji koja će se bez problema uskladiti uz komad mesa, bilo da se radi o piletini, puretini ili teletini.
Smatrate li da vam meso ne treba, to je u redu jer nema ništa loše ako jedan dan u tjednu rezervirate samo vegetarijanski jelovnik. Želite li pojesti zapečeno povrće potrebno vam je nekoliko namirnica. Slijedi nekoliko korisnih informacija o tome kako napraviti slastan recept.
Sastojci:
- 8 mladih krumpira
- 3 mlade tikvice
- 3 velike mrkve
- sol i papar
- peršin
- 1 jaje
- bosiljak
- 1/2 kiselog vrhnja
- ulje
- parmezan
Prije nego krenete spremati jelo, razbijte jedno jaje i pomiješajte s kiselim vrhnjem. Dodajte malo soli, papra, pokrijte i ostavite pokriveno u hladnjaku. Vrijeme je da pripremite krumpir, pa ga prvo ogulite i operite kao i ostalo povrće koje treba oguliti i narezati na manje komadiće.
Pripremite posudu za pečenje u koju ćete prvo staviti krumpir. Po njemu ćete posuti malo peršina i bosiljka i na kraju dodati ulje. Zatim slijedi ostalo povrće koje ćete pomiješati zajedno s krumpirom i ostaviti začinjeno barem 15 minuta kako bi se začini upili u sve namirnice.
Potrebno je zagrijati pećnicu na temperaturi od 180 ° C. Kada je pećnica postigla potrebnu temperaturu stavite posudu s povrćem i provjeravajte svakih deset minuta dok ne bude gotovo.
Deset minuta prije nego što mislite izvaditi krumpir s ostalim povrćem prelijte jaje i kiselo vrhnje, stavite malo parmezana te ostavite da se sve zajedno zapeče.
Nakon što se povrće ispeklo pričekajte da se ohladi i servirajte kao samostalno jelo ili prilog. Što god odabrali nećete pogriješiti.
Nema komentara:
Objavi komentar