Od svih ljekovitih vrsta biljaka i namirnica u skoro
svim zemljama i na skoro svim kontinentima bijeli luk se svuda pominje
izdvaja i koristi kao odličan prirodni lijek.
Ipak zbog problema sa neugodnim mirisom koji ostavlja usljed
konzumiranja svježeg bijelog luka na okolinu većina ljudi ga skoro
nikada ne koristi sirovog. Bijeli luk najzdraviji je u sirovom obliku i
to tako da se prije upotrebe na nekoliko minuta zgniječi ili isjecka te
odstoji na zraku da bi se stvorili odgovarajući hemijski elementi ,
prije svega alicin. Ovako pripremljen bijeli luk je najzdraviji ali
stvara najviše neugodnog mirisa. Ipak pronašli smo i isprobali jedno
dobro riješenje koje će vam omogućiti korištenje bijelog luka u sirovom
obliku bez imalo neugodnog mirisa. Potrebno je da samo pažljivo
slijedite naše upute i počnete već danas sa jednim od najboljim i
najednostavnijih zdravstvenih tretmana.
Potrebno je da pronađete domaći sitniji bijeli luk. Naglašavamo
domaći jer smo preplavljeni velikim i “sumnjivim” bijelim lukom
uvezenim iz Kine. Ugrubo rukama ogulite cijelu lukovicu na česna.
Izdvojite 2-3 sitna česna i stavite ih u malo vode da odstoje desetak
minuta. Nakon toga izvadite ih iz vode I jednostavno prstima ogulite
kožicu koja će se lako skinuti sa mokrog i natopljenog česna. Nemojte
koristiti nož jer je bitno da ne oštetite niti zarežete česno. Ono mora
ostati kompletno i netaknuto što je ključ za korištenje bijelog luka bez
mirisa. Kada ste ogulili česna popijte ih sa čašom vode kompletna baš
kao što pijete tablete. Uradite to na prazan stomak najbolje barem 45
minuta prije jela. i to je sve. Ovako korišten bijeli luk neće
proizvesti nikakav miris, rastvoriće se u vašem organizmu i donijeće
vam najveći dio korisnih svojstava. Mirisa neće biti niti malo niti taj,
niti naredni dan. Isprobano je. Ako nam ne vjerujete probajte sami a
upitajte nekog od ukućana da li se osjeti neprijatan zadah nakon
korištenja. Važno je da bijeli luk ne bude niti malo zarezan ili oštećen
prilikom pripreme i guljenja. Također je veoma važno da izaberete
isključivo male lukovice i česna kako vam ne bi zapele u grlu prilikom
gutanja. Ona ne bi trebala biti veća od tableta ili kapsula. Naš domaći
bijeli luk skoro uvijek je malih dimenzija i taj vam i preporučujemo.
Bijeli luk može vam pomoći za skoro svaku vrstu tegobe koju
imate, a čak i ako ste potpuno zdravi redovna upotreba bijelog luka
garantovano će vam produžiti život i popraviti zdravlje u svim njegovim
aspektima. Bijeli luk reguliše toksine u organizmu. eliminiše bakterije
iz probavnog trakta i organizma, djeluje antiupalno, smanjuje krvni
pritisak, pročišćava krvne sudove, smanjuje masnoće u krvi, blagotvorno
djeluje na srce i mozak, pospješuje cirkulaciju, čisti jetru, bubrege i
crijeva, pozitivno djeluje na premorenost, razdražljivost i nervozu,
prevenira skoro sve vrste raka, djeluje pozitivno na vid, sluh,
pamćenje, perifernu cirkulaciju, daje vam energiju i snagu i gotovo da
nema organa ili bolesti na koje nema pozitivan uticaj. Preporučujemo
vam da na ovaj način svakodnevno I trajno koristite bijeli luk a neće
proći dugo vremena prije nego ćete osjetiti poboljšanja u kvaliteti
vašeg zdravlja i života.
Dovoljno je da uzimate 1-2 mala česna svaki dan a vrijeme upotrebe prilagodite svom načinu života.
ZdravljeBEZdoktora
Nema komentara:
Objavi komentar