• četvrtak, 13. studenoga 2014.

    Fotogalerija fantasticnih makeup ideja


    Fali li vam ideja kako se nasminkati u ovim hladnim mjesecima,ovo je pravo mjesto za vas jer cemo proci kroz nekoliko glavnih trendova za zimu,ali i pokazati vam nekoliko zanimljivih ideja i makeup tutorijala.
    Odvazne tamnocrvene usne,rumeni obrazi i tamni smokey eye look neki su od najpopularnijih trendova ove zime,a sto se boja sjenila tice predvode nijanse smedje,crvene,ljubicaste i srebrne.

    Odvazno i seksi


    Neutralna paleta i zemljane boje mogu izgledati veoma seksi  pogotovo u kombinaciji s ruzem boje tamnocrvenog vina.Ove sezone oci su svjetlucave dok su usnice mat.Sminkanje zapocnite obrnutim slijedom – s usnicama.Ako prvo nanesete najtamniju i najintenzivniju boju,sta ce vas sprijeciti da ne pretjerate s makeupom na drugim dijelovima lica (znaci,ako odlučcte većci naglasak staviti na oci – prvo krenite s ocima). Ali ovaj makeup je prilicno odvazan i na usnama i kapcima,tako da slobodno mozete "upariti" smokey eye i tamnije usne.

     Klasicno i zavodljivo

    Sta je dobro kod minimalistickog makeupa?Svakome pristaje i dobro stoji!Oci naglasite njeznim zemljanim bojama,bojom breskve ili uvijek popularnom njeznom ruzicastom bojom.Oci dodatno naglasite crnim ili smedjim tusem za oci,a usne neka budu ili prirodne boje "koze" ili pak blago rumene.
    Zive boje na kapcima i usnama
     
    Zive boje nisu rezervirane samo za proljetne i ljetne dane.Boje se nose i ove zime.Nosite ih u kojoj god prilici,sve dotle dok se drzite pravila 20 posto.Nanesite jarku boju na 20 posto vaseg lica – dakle ili na oci ili na usne.Sto se kapaka tice ove sezone intenzivna boja lavande je in,a prate je zuta,zelena i plava.Sto se usana tice ove zime posebno su u trendu tekuci ruzevi za usne takozvani "lip stains" ili "lip tint" koji daju diskretniju boju i traju dulje (ako zelite dugotrajni tekuci ruz obavezno isprobajte Manhattanov Colour Splash liquid lip tint koji je toliko dobar i dugotrajan da cete ga jedvice skinuti odstranjivacem sminke). Imate li svoj omiljeni tekući ruz?

    Broncano sjenilo
    Iako bismo ovo mogli strpati tamo u kategoriju sjenila boje zemlje – broncano sjenilo ipak zasluzuje da ga posebno istaknemo kao it boju sezone sto se sjenila tice.
    Zimska rapsodija na očima
     



    1. Nanesite cokoladno smedje sjenilo u pregib kapka i dobro izblendajte da se ne vidi grub prijelaz.
    2. Nakon toga u pregib i na kapak nanesite sjenilo tamno crvene boje.
    3. U vanjski kut oka u obliku slova V te diskretno u pregib kapka nanesite sjenilo tamnoplave boje.
    4. Preko kapka i u unutarnji kut oka nanesite svjetlucavo zlatno sjenilo
    5. Na donji kapak nanesite najprije tamno crveno sjenilo,te u vanjski kut tamno plavo sjenilo.
     Na gornji kapak za kraj nanesite crni tuš za oci i maskaru.

    Svecani zlatni makeup
    1. U pregib kapka nanesite sjenilo smeđe boje
    2. Mekanim kisticem blendajte smedje sjenilo da prijelaz boje bude sto neprimjetniji.
    3. Istim kisticem u gornji dio pregiba kapka (iznad smedjeg sjenila) nanesite sjenilo blijedo narandzaste boje ili boju breskve). Nemojte pretjerati – tek diskretno naznacite boju kisticem.
    4. Duz cijelog kapka nanesite intenzivno,svjetlucavo zlatno sjenilo.



     
     
     5. Na gornji kapak nanesite crni tus za oci (i produljite ga i nakon zavrsetka linije trepavica za mackast izgled)
    6. Duljinom cijelog donjeg kapka nanesite prije koristeno smeđe sjenilo ostavite prazno izmedju crnog tusa i smedjeg sjenila na donjem kapku kao na slici.
    7. Na vodenu liniju donjeg kapka nanesite crnu olovku za oci i nanesite maskaru.
    8. Po zelji dodajte umjetne trepavice.

    Jos ideja


    Nema komentara: