• subota, 15. studenoga 2014.

    Kako izgledati svjeze i odmorno-(make up)

    Sat otkucava,a vi morate biti na važnom sastanku za manje od sat vremena.Vaša odjeća je spremna,jedino što vam je potrebno je svjež izgled i osmijeh.Ne morate da brinete,jer ovdje možete pročitati neke vrlo korisne savjete za svjetliji i svježiji ten.
    Uzmite udobnu stolicu i naučite nekoliko važnih i korisnih savjeta iz ljepote.Možete naučiti kako to izgleda da se osvježite šminkom.
    Prije svega najvažnija je hidratacija,kako izvana,tako i iznutra.Započnite svoju jutarnju rutinu primjenom hidratantne kreme za lice.Krema bi trebala da bude gušća,a trebale biste da izbjegavate losion za čišćenje lica.Na taj način vaše lice će izgledati svježije.
    Nakon toga uptrijebite svjetlu toniranu hidratantnu kremu,jer obični tečni puder može da vašu kožu učini da izgleda mnogo umornije,nego što ona zapravo jeste.Možete i sami da napravite toniranu kremu tako što ćete nekoliko kapi tečnog pudera pomiješati sa hidratantnom kremom.
    Ako vaše lice izgleda umorno potrebno je da koristite dvije vrste rumenila i to neutralnu nijansu i svijetlu nijansu.Na jagodice obraza nanesite prvo neutralno rumenilo sve do korijena kose.Nakon toga,lagano nanesite svijetlu nijansu,ali samo na jagodice obraza.Na ovaj način ćete postići prirodni sjaj.

    Nema komentara: