• subota, 15. studenoga 2014.

    Kako ukloniti podočnjake na prirodan način?




    Podočnjaci mogu nastati zbog niza faktora. Jedan od najčešćih je umor, neispavanost, predug boravak pred računalom ili TV ekranom.Mogu biti i znak nekih zdravstvenih tegoba (alergije,bolesti srca,bubrega, jetre, štitnjače…),ali i genetski predispozirani,odnosno ako ih imaju vaši roditelji,mnogo su veće šanse da ćete ih i vi imati.Uz sve ovo treba znati i da je koža oko očiju oko četiri puta tanja od kože na ostalim dijelovima tijela te je jače pigmentirana,posebice kod osoba tamnije puti.Također,koža oko očiju izložena je naporima kojih najčešće nismo ni svjesni – primjerice,u toku dana trepnemo oko 15,000 puta, a svoj trag ostavljaju i sunce, vjetar,hladan ili suhi zrak.

    Prirodne metode su se već puno puta pokazale kao učinkovite koje uvijek daju željeni rezultat,a dovoljno je samo znati kojim se namirnicama morate okrenuti kako bi riješili problem s podočnjacima.
    Dobro je što prirodni trikovi protiv podočnjaka ne uključuju velike troškove nego samo malo vašeg vremena i volje. Važno je ne odustati odmah na početku i dati vremena kako bi kasnije bili zadovoljni svojim izgledom.
    Volite li jesti jabuke?One su voće koje u sebi sadrži veliku količinu vitamina i zbog kojih je čovjek manje bolestan.
    -Pored toga što jabuke djeluju pozitivno na zdravlje čovjeka, one su korisne i kada je u pitanju borba protiv podočnjaka. Prije nego što ih počnete koristiti stavite ih u hladnjak na neko vrijeme kako bi se ohladile, narežite ih na kriške i držite na očima do deset minuta.
    Zašto su jabuke odlične? U sebi imaju vrijedni tanin koji djeluje protiv upala i tako smanjuje natečenost ispod očiju.

    -Nećete pogriješiti ni ako pokušate s bademovim uljem. Važno je da ga umasirate ispod očiju ujutro i navečer.

    -Bjelanjak je još jedan način kako se možete boriti protiv podočnjaka, a dobar je i za zatezanje kože. U posebnoj posudi izmiksajte nekoliko bjelanjaka pričekajte da se stvrdnu i nanesite na područje ispod očiju. Nakon nekoliko minuta isperite vodom.
    Izaberite jednu od namirnica s kojom ćete zaboraviti na probleme s podočnjacima,a dužoj listi saveznika pridružili su se crni i zeleni čaj zbog teina uz pomoć kojeg smanuju natečenost. Vrećice čaja na očima treba držati najviše 20 minuta.

     Krompir – stavite ga u hladnjak na pet do deset minuta,a potom izrežite dva koluta od njega te kolutove smjestite na zatvorene kapke i područje oko očiju i ostavite da stoji 15 do 20 minuta.Ovo je odlično za vrećaste podočnjake – gotovo odmah se vidi smanjenje vrećica ispod očiju. Ponavljajte barem jednom dnevno.

     Mlijeko – u hladno mlijeko uronite komadiće vate,lagano ocijedite te ih stavite na kapke i područje oko očiju.Meditirajte u ležećem položaju od 20 minuta do pola sata.Ovo je dobro i za upaljene oči i za podočnjake,ali treba provoditi barem jednom dnevno.

    Na što još treba paziti?

    Spavajte dovoljno i pokušajte ne provoditi previše vremena pred ekranom,posebice u sitnim noćnim satima.

    Jedite zdravo – kao i u svemu, i kod podočnjaka je bitna zdrava prehrana. Podočnjaci, posebice oni crni, često su povezani s nedostatkom vitamina K i B12. Stoga jedite mnogo voća i povrća, prije svega zelenog lisnatog povrća kao što su špinat, kupus, kelj i slično.Također,smanjite unos soli jer previše soli u organizmu može rezultirati nakupljanjem vode u tijelu,a samim time i pojavom podočnjaka.

    Pijte dovoljno vode, posebno ako imate tamne podočnjake.Nemojte piti previše tekućine prije odlaska na spavanje jer to može rezultirati podočnjacima ujutro.

    Prestanite pušiti – pušenje izaziva podočnjake.

    Provjerite sinuse i nos – začepljen nos i upaljeni sinusi izazivaju podočnjake.

    Za kraj:

    Prirodni izgled – podočnjaci mogu nastati kao sjena vaših očiju i slično.


    Nema komentara: