• ponedjeljak, 17. studenoga 2014.

    Prirodni tretmani za tanke i lomljive nokte

    Tanki,suhi i lomljivi nokti čest su problem mnogih žena svih dobi.Postoji mnogo razloga zbog čega se to događa.Suhi i lomljivi nokti ukazuju na manjak vitamina A i kalcija,a nokti savijeni prema dolje su znak manjka proteina,folne kiseline i vitamina C.Lomljivi nokti znače i manjak vitamina B12 i željeza.A kada vam se nokti počnu ljuštiti to je znak da strukturi noktiju fali hidratacije.

     Pucanje noktiju uzrokuju i ekstremni vremenski uvjeti,vlaga,previše izlaganja suncu,nedovoljno unesene tekućine u organizam,nekvalitetni lakovi i odstranjivači lakova,pranje jakim deterdžentima bez rukavica, druge hemikalije...


    *Jedan od najboljih načina da poradite na 'stanju' svojih noktiju je da počnete paziti na prehranu.Ojačajte nokte tako da u prehranu unesete vitamine bitne za njihovo zdravlje i lijep izgled.Vitamini B6, A, C, magnezij, kalcij,željezo i inace su ono što vam je potrebno.

     *Redovito hidratacija može učiniti čuda za suhe i lomljive nokte.Svakodnevno ih mažite hidratantnom kremom ili još bolje u njih utrljajte bademovo ili maslinovo ulje.Najbolje vrijeme da ih namažete je nakon kupanja ili pranja suđa jer bolje upijaju kada su vlažni.Bademovo ili maslinovo ulje će ojačati i kožicu oko noktiju,pa neće pucati i neće vam se stvarati zanoktice.

     *Ako to već ne činite počnite na dnevnoj bazi koristiti lakove za učvršćivanje noktiju.Tako ćete spriječiti i pucanje i listanje noktiju.Odlučite se za učvršćivač noktiju s vitaminom B ili proteinima.Ovi proizvodi nisu skupi,ali su odlični za suhe i lomljive nokte.

    *Jednom ili dva puta tjedno pripremite domaći piling za jačanje i učvršćivanje noktiju.Izmiješajte po kasicicu maslinovog ulja i ricinusovog ulja sa kasicicom meda i pola šoljice mljevenih oraha.Nanesite smjesu na nokte i ruke i dobro protrljajte.Na kraju isperite toplom vodom i nanesite hidratantnu kremu.

    Nema komentara: