• ponedjeljak, 24. studenoga 2014.

    RAZLOZI ZBOG KOJIH VAŠA KOSA OPADA


    *Vaše tijelo ne dobija dovoljno nutrijenata
    Ako ne unosite dovoljno proteina,omega-3 masnih kiselina,vitamina B,gvožđa i biotina,normalno je da će i vaša kosa postati slabija.Slaba ishrana uvijek će se neminovno ogledati i na vašoj kosi.

    *Imate alergiju
    Alergije se nekad mogu manifestovati na najčudnije moguće načine,a slabljenje ili opadanje kose jedan je od njih.Alergija će usloviti sužavanje i slabljenje kapilara a samim tim i slabljenje folikula,što će poremetiti pravilan rast kose.Obratite se svom ljekaru kako biste uradili test i utvrdili da li je ovo slučaj i sa vama.

    *Suviše fenirate i ispravljate kosu
    Poznato je da toplota oštećuje kosu,pa je tako suviše tretmana za oblikovanje može učiniti tankom i oštrom, pogotovo na krajevima.Zato,ako ikako možete,podesite fen ili presu na minimalnu temperaturu.

    *Vaši folikuli su zapušeni
    Isto kao što prirodna ulja koja proizvodi vaša koža mogu zapušiti vaše pore,na isti način se mogu zapušiti i vaši folikuli,čemu odumrle ćelije i prekomjerna upotreba različitih preparata za kosu znatno doprinose. Potražite šampon za odmašćivanje kose ili istrljate kosu šakom morske soli kako biste odstranili nataloženi sloj prljavštine.

    *Koristite pogrešne proizvode
    Odabir pravog šampona ključan je za dobro zdravlje vaše kose.Konsultujte se sa vašim frizerom u vezi ovog pitanja jer on najbolje zna šta će odgovarati vašem tipu kose,ali i vašim finansijskim mogućnostima.

    *Imate problema sa hormonima
    Opadanje kose često je uzrokovano hipotireodizmom ili menopauzom.Ako sumnjate na to da se i vama dešava ista stvar,potreban vam je pregled ljekara a daljim analizama krvi utvrdiće se uzrok problema.

    Nema komentara: