• utorak, 6. siječnja 2015.

    Depilacija šećernom pastom

    Šećerna pasta je sredstvo za depilaciju koje se sastoji od šećera, limuna i vode. Idealno kod šećerne paste je to što smjesu možete napraviti sami, kod kuće. Kod uklanjanja dlačica šećernom pastom nema straha od uraslih dlačica i iritacije kože. Bol je neuporedivo manji nego kod depilacije voskom, a s vremenom se znatno smanjuje broj dlačica i one postaju sve mekše i rjeđe.
    Sastojci za pripremu šećerne paste
    • 1/4 šolja soka od limuna (svježeg)
    • 1/4 šolje vode
    • 2 šolje šećera
    Sve sastojke dobro izmiješajte i stavite u dublju posudu, pa ostavite da se kuva na visokoj temperaturi 4 – 5 minuta. Kada proključa, uklonite s vatre i sipajte u dublju posudu, najbolje metalnu. Smjesa bi trebalo da izgleda poput karameliziranog šećera za kolače. Pustite da se malo ohladi – ne previše, pa započnite s odvajanjem; dio po dio, razvlačeći smjesu prstima sve dok ne primi strukturu sličnu gumi za žvakanje.
    Uputstvo za depilaciju šećernom pastom
    Prije nego što započnete s depilacijom, dobro očistite kožu na mjestima gdje planirate ukloniti dlačice. Najbolje bi bilo na to mjesto posuti malo dječjeg pudera u prahu, kako bi se koža dodatno isušila. Pazite da dužina dlačica ne bude duža od 5 mm. Postupak se izvodi tako što se odvojeni dio paste nanese na mjesto s kojeg želimo ukloniti dlačice pritom pazeći da se lijepi suprotno od smjera rasta dlake! Zatim se zalijepljeni komad paste povuče u smjeru rasta i gotovo! Kao što možete primijetiti, postupak je drugačiji nego kod depilacije voskom gdje se vosak lijepi u smjeru rasta.

    Nema komentara: