• utorak, 6. siječnja 2015.

    Kako do bujnije kose, čistog tena, svježeg daha i punijih usana uz pomoć cimeta

    Borac protiv lošeg zadaha
    Cimet uspješno rješava problem neprijatnog zadaha, a dovoljno je da u čašu vode stavite kašičicu ovog začina i pomiješate sa kašičicom meda. Nakon toga mješavinom ispirajte grlo nekoliko puta na dan. Isti učinak imaju i štapići cimeta koje možete žvakati, naročito nakon ispijanja kafe.
    Saveznik lijepe kože
    Cimet ima antibakterijsko i antigljivično dejstvo što ga čini odličnim saveznikom lijepe kože. Koristi se u pilinzima zato što pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija, stimuliše cirkulaciju i pospješuje obnovu kože. Međutim, s njim treba biti oprezan jer može uzrokovati iritaciju pa ga je najbolje isprobati na ruci.
    Za punije usne dovoljno je malo cimeta
    Ovaj začin je sastavni dio ruževa koji imaju efekat povećanja volumena. Prirodnim putem povećava usne, a dovoljno ga je samo pomiješati s vazelinom i utapkati na kožu. Ostavite ga da djeluje nekoliko sekundi i dobićete vizuelno veće usne bez estetskih operacija.
    Stimuliše rast kose
    Cimet povećava prokrvljenost tkiva i stimuliše rast kose, što ga čini odličnim izborom za sve one koje muči pretjerano ispadanje vlasi. Dvije kašičice cimeta i jedno jaje stavite u pola šolje toplog maslinovog ulja i sve pomiješajte. Dobijenu smjesu umasirajte u tjeme i ostavite da djeluje 10 do 15 minuta prije ispiranja.
    Kombinacija cimeta i meda uništava akne
    Ovaj začin čisti pore i spriječava nastanak akni. Maska od tri kašičice meda i kašičice cimeta će očistiti lice od bakterija, smanjiti crvenilo i nahraniti kožu. Dovoljno ju je ostaviti da djeluje 10 minuta, a zatim isprati mlakom vodom.

    Nema komentara: