• srijeda, 7. siječnja 2015.

    Produžite životni vijek vaših omiljenih cipela

     

    Skupili ste hrabrost i kupili ste te skupe cipele koje ste danima gledali u izlogu. Fenomenalne su i vi ih obožavate. O “zavisti” drugih žena da i ne govorimo. Međutim, veoma ste oprezni, jer se ipak bojite da ih već nakon nekoliko nošenja ne “uništite” (eh, nikada ne znate šta se može desiti). Šta uraditi? Donosimo tri odlična savjeta kako da produžite životni vijek cipela.
    Čepići za štikle i gumeni đon
    cipele
    Otiđite kod obućara da na cipele stavi tanak sloj gumenog đona u željenoj boji. Na taj način izbjeći ćete oštećenja sa donje strane. Ukoliko je riječ o cipelama ili čizmama na štiklu, zamolite ga i da stavi “čepiće” na potpetice, jer ćete i na taj način spriječiti oštećenja.

    Regenerator za kožnu obuću
    cipele1
    Niste ranije čuli za ovaj proizvod? Krajnje je vrijeme da saznate o čemu se radi. Dodatna hidratacija od ključnog je značaja za životni vijek kožne obuće. Ona kožu čini nevjerovatno mekanom te sprečava nastanak pukotina. Prije same procedure, obuću očistite mekanom četkom te nanesite regenerator. Nakon par minuta obuću obrišite mekanom krpom – koža upija samo potrebnu količinu regeneratora.

    Pravilno skladištenje
    cipele2
    Mjesto na kojem cipele provode dan i noć (kada ih ne nosite) od vitalnog je značaja. Ukoliko izaberete pogrešno mjesto, možete se suočiti sa problemima kao što su izgrebana i izblijedjela obuća. Ako ništa drugo, onda bar najskuplje cipele čuvajte u kutiji koje su došle uz njih kada ste ih kupili. Alternativa je da ih čuvate u platnenoj kesi. Naravno, uvijek ih možete skladištiti u cipelaru ili ormaru, ali pazite da imaju dovoljno vazduha i da nisu izložene svjetlosti.

    Nema komentara: