• petak, 2. siječnja 2015.

    Savjet frizera:Šta kada se kosa prezasiti bojom?



    U stvari je došlo do sljedećeg- kosa koje je previše farbana (uglavnom je ovo efekat koji se najbolje vidi na bakarnim i crvenim kosama), je sada u takvom stanju da više ne može ni da prihvati pigmente, odnosno ne može da ih zadrži. Sve ovo zato što je pretjeranim bojenjem oštećena preko granice i više.
    Savjet frizera: Šta kada se kosa prezasiti bojom?   

    U stvari je došlo do sljedećeg- kosa koje je previše farbana (uglavnom je ovo efekat koji se najbolje vidi na bakarnim i crvenim kosama), je sada u takvom stanju da više ne može ni da prihvati pigmente, odnosno ne može da ih zadrži. Sve ovo zato što je preteranim bojenjem oštećena preko granice i više se ne ponaša kao kosa, tj. pigmenti više nemaju za šta da se vežu niti ima šta da ih zadrži u kosi.

    Ovakav efekat se može dobiti i usljed drugih načina oštećenja kose, nije pravilo da se ovakva oštećenja dobijaju samo usljed bojenja.

    RJEŠENJA : 1. Postoje specijalni preparati koji se nanose prije bojenja, a koji imaju za ciilj da obnove vlas prije nego se nanesu pigmenti, i da pigmente zaključaju u kosu. Njihovom upotrebom situacija sa farbanjem se poboljšava, ali za one najgore kose pomaže samo rešenje br. 2. šišanje.

    Da vam se ovo ne bi dogodilo (a za neke- da se ne bi ponovilo) bar se posavjetujte sa nekim ko je stručan i naravno usvojite savjet.



    Nema komentara: