• nedjelja, 22. veljače 2015.

    Loše navike koje štete vašoj ljepoti

    Kada je u pitanju njega lica i tijela, mnoge žene ponekad pogriješe, a da za to nisu ni svjesne. Loše navike najprije trebate otkriti, a potom i riješiti uz malo dobre volje i upornosti. Koje su to loše navike u kojima žene najčešće griješe i ponavljaju ih kada je u pitanju njega lica i tijela, pročitajte u veoma korisnom tekstu, sa kojim ćete otkriti svoje greškice i više zasigurno nećete griješite!
    Koje su to loše navike koje štete vašoj ljepoti, a da ih ponekad niste ni svjesni, Arabella Magazin
    Ovo su loše navike kada je u pitanju njega lica i tijela, u kojima mnoge žene griješe:

    1. Razređujete maskaru sa vodom? Ne razređujte maskaru sa vodom, jer ona tako postaje rasadnik bakterija koje se mogu namnožiti i izazvati upalu oka, crvenilo ili alergiju.
    Razređujete maskaru sa vodom, Arabella Magazin
    2. Uklanjate šminku prije spavanja? Uklonite šminku prije spavanja, jer u suptornom sutradan koža će vam biti bez sjaja, a oči crvene. Uz to, prljavština i šminka koja se tokom dana nataloži na kožu, uvlači se u pore, onečišćuje kožu i izaziva iritacije.
    Ne uklanjate šminku prije spavanja, Arabella Magazin
    3. Koristite prljave kistove (spužvice i četkice) za šminku, puder ili rumenilo? Ukoliko često ne perete sva ta pomagala za nanošenje make-upa, oni postaju pravi rasadnici bakterija, jer nakupljaju prljavštinu i prašinu, a koju ukoliko ne perete, prilikom nanošenja šminke ulazi u vašu kožu i pore, a koje mogu izazvati bubuljice, osipe i iritacije. Te loše navike se morate riješiti, tako što ćete jednom sedmično toplom vodom oprati kistove, spužvice i drugi pribor uz malo neutralnog šampona. Najbolje je da ih prvo potpopite u vodu i da nakon sat vremena promijenite novu vodu šampon, te da ih tako držite potopljene cijelu noć, a sutradan isperete i stavite na sušenje.
    Koristite prljave kistove (spužvice i četkice) za šminku, puder ili rumenilo, Arabella Magazin
    4. Stalno dirate lice i kosu? To je pogrešno, žene to rade često, a da nisu ni svjesne. Kada je u pitanju lice, takvim dodirivanjem nanosite prljavštinu na vašu kožu, a ujedno i skidate šminku. Kada je u pitanju kosa, nije dobro ni nju stalno dirati, jer se kosa u tom slučaju više i brže prlja i masti.
    Stalno dirate lice i kosu, Arabella Magazin
    5. Istiskate bubuljice? Ne činite to, jer na taj se način koža unistava do te mjere da mogu nastati ožiljci i upale, pa zaliječenje bubuljica traje duže.
    Istiskate bubuljice, Arabella Magazin
    6. Pretjerujete sa kozmetičkim tretmanima? Ne pretjerujte sa kozmetičkim tretmanima, niti sa raznim maskama i pilinzima. Ukoliko dvaput u sedmici stavljate piling na lice, možete narušiti hidrolipidnu ravnotežu kože i učiniti je osjetljivom, te izazvati iritacije.
    Pretjerujete sa kozmetičkim tretmanima, Arabella Magazin
    7. Često fenirate, sušite ili peglate kosu? Pazite sa feniranjem ili peglanjem kose, jer fen i pegla isušuju kosu. Prije sušenja, feniranja ili peglanja kose, obavezno nanesite sprej koji je otporan na visoku temperaturu, najbolje one sa što većim oznakama stupnjeva na ambalaži. Također, kada fenirate ili sušite kosu, gledajte da ne držite sušilo preblizu korijenu kose, pravilan je razmak oko 20 cm.
    Često fenirate, sušite ili peglate kosu, Arabella Magazin
    8. Grickate nokte? Grickate nokte, loša navika koja vas prisiljava da skrivate ruke, jer nokti djeluju ružno. Od toga se možete odviknuti, tako što ćete nokte nalakirati providnim lakom za nokte gorkog okusa ili ljute papričice, namjenjenim za odvikavanje od grickanja noktiju, a koji možete kupiti u apoteci.
    Grickate nokte, Arabella Magazin
    9. Sjedite prekrštenih nogu? Ta navika je pogodna i za ljepotu i za zdravlje, jer time se zaustavlja cirkulacija, a to s vremenom može uzrokovati celulit, proširene vene i oticanje nogu.
    Sjedite prekrštenih nogu, Arabella Magazin
    10. Spavate s licem zabijenim u jastuk? Ne spavajte sa licem zabijenim u jastuk, jer u suprotnom vremenom će se na vašem licu pojaviti duboke bore koje će uz to biti asimetrične. Rješenje je da naučite spavati na leđima.
    Spavate s licem zabijenim u jastuk, Arabella Magazin

    Nema komentara: