• petak, 27. ožujka 2015.

    Trudni ste: 42 tjedna

    Još ste tu? Nećete još dugo!! Želimo vam svu sreću!

    POROD. 
    PRVI PLAČ.
    I OBITELJ.
    MAMA,
    NOVOROĐENČE I TATA.
    ČESTITAMO!

    <3 <3 !!







    Mama u 42. tjednu


    Veoma malo trudnica, samo nekoliko posto uistinu prekorači predviđeni termin poroda za tjedan dana. Vaša jedina briga redovno je bilježenje pokreta fetusa i marljiv obilazak liječnika. Upozoravamo vas da odmah odete u rodilište ako zabilježite manje od 10 pokreta ploda na dan!

    Plod u 42. tjednu



    Kod pravog prekoračenja termina poroda hranidbena uloga posteljice počinje slabjeti pa fetus ne dobiva više na tjelesnoj težini. Kod pravog prenošenja težina se čak smanjuje jer uvjeti za boravak u maternici više nisu idealni. Krajnje je vrijeme da uslijedi porod i budući su roditelji već spremili sve potrebno. Lijepo je biti u mami? U njezinu naručju će biti još ljepše, zato put pod noge i u porođajni kanal!

    Tata u 42. tjednu



    Bez riječi. Čekanje je i znak zrelosti koja će novopečenim roditeljima trebati već od prvog dana. Malo vježbe prije rođenja ne šteti. Auto za prijevoz je u pogonu. Ako je trudnica već u rodilištu i čeka umjetno izazivanje poroda, vaši će joj posjeti i poticajne riječi značiti vrlo mnogo.

    Trudnički šećerčići


    Strije i celulit nisu vaši neprijatelji. Oni su znak vaše ženstvenosti i majčinstva. Ali da, svejedno neće biti naodmet kupiti neku dobru kremu ili ulje za tijelo.

    Nema komentara: