• četvrtak, 23. travnja 2015.

    17 SUPER TRIKOVA U KUHINJI KOJI ĆE VAM OLAKŠATI ŽIVOT

    Danas vam otkrivamo trikove sa hranom koji će vam olakšati vreme u kuhinji – male
    tajne velikih kuvarica !


    1. Zavijte koren banane u samolepljivu foliju i trajaće 4-5 dana duže


    2. Slanina/šunka/pršuta + jaja – originalne kupice za doručak pomoću kalupa zamafine !

    3. Koristite konac za zube da isečete mekani hlebi i sir a da ih ne zgnječite !

    4. Zamrznite kocke belog ili crnog vina pre kuvanja. Tako kada budete imali iznenadne
    goste vino će u vek biti spremno za korišćenje. Samo izbacite kocku-dve, skuvajte sa
    začnima i mirisni napitka je gotov !

    5. Želite da sprečite krompir da proklija ? Ubacite jabuku u džak sa krompirima !

    6. Pecite jaja u rerni umesto da ih kuvate ! U rerni zagrejanoj na 250 stepeni pecite jaja pola
    sata. Ova jaja će imati manje nepprijatan miris a tekstura će im biti kremastija.

    7. Ne znate koji sir ide uz koje vino ? Evo mini priručnika koji će vam pomoći !

    8. Održite koru za tortu svežom i vlažnom tako što ćete preko staviti krišku hleba na nju.

    9. Izbegnite nezgode sa curenjem sladoleda…

    10. Ako ostavite otisak palca na mlevenom mesu oblikovanom za pljeskavicu, ispržiće
    se pljosnato, a ne kao loptica.

    11. Ako želite da dobijete domaće sušeno voće, treba da pečete kriške na 5′ do 70 Co C i to:

    12. Stavite drvenu kašiku preko šerpe kako biste sprečili kipljenje ključale vode !

    13. Volite jela spremljena u zidanoj peći ? Napravite improvizovanu rernu za savršen
    ukus pice i pogača

    14. Želite da vam polovina avokada duže ostane sveža i zelena. Poslužite se kriškom limuna !

    15. Želite da sprečite kondenzaciju zbog koje vam salata propada kada duže stoji ?
    Poslužite se trikom sa papirnom salvetom i samolepljivom folijom !

    16. Sjajan trik da brzo i lako napravite hrskave tako kornete od tortilje !

    17. Podelite mleveno meso na porcije pre nego što ga zaledite kako bi vam kasnije
    bilo lakše da odvojite potrebnu količinu.

    Nema komentara: