• srijeda, 6. svibnja 2015.

    3 savjeta za bolje nanošenje tečnog pudera


    Puder svakako predstavlja neizostavni dio šminke, posebno ukoliko imateproblematičnu kožu na kojoj su uočljive određene mane, kao što su bubuljice, crvenilo ili bilo šta tome slično. Međutim, kako bi svrha pudera bila efikasna i kako bi ste koristeći ga uspešno prikrili mane na koži, važno je da se pridržavate par određenih savjeta.

    3 SAVJETA ZA USPJEŠNO NANOŠENJE PUDERA

    1. IZABERITE PRAVU NIJANSU PUDERA:

    Izbor nijanse pudera je jako važan. Konkretno, nijansa pudera ne bi trebalo da primjetno odstupa od nijanse vašeg tena. Što je veća kompatibilnost ovih nijansi, to će i puder na vašem licu izgledati bolje. U protivnom, ukoliko koristite puder u nijansi koja ne odgovara vašem tenu, ma koliko da se potrudite da ga dobro nanesete, puder će izgledati kao maska na vašem licu.

    2. ODREDITE PRAVU MJERU:

    U želji da što bolje prikrijete mane na licu, nikada nemojte nanositi previše pudera jer će to rezultirati kontra efektom. Postupite pravilno i puder nanesite u minimalnoj količini i to bazirajući se na prvom mestu na regije lica na kojima su prisutne mane na kozi.Odatle, puder samo razmažite prema ostalim regijama lica, pazeći da se prelaz ne primjećuje.

    3. IZBJEGNITE EFEKAT “DLAKAVOG LICA”:

    Efekat “dlakavog lica”, je nešto što se pod određenim uglom svjetlosti uočava na licu na koje je puder nanijet u pogrešnom smijeru. Dakle, bez obzira što golim okom nisu uočljive, na površini vašeg lica postoje sitne i nježne dlačice. Kada se puder nanosi odozdo na gore, on se lijepi za te dlačice i čini ih uočljivim pod određenim uglom, zbog čega vam lice može izgledati dlakavo bez obzira što to realno nije. 

    Nema komentara: