• subota, 2. svibnja 2015.

    Alge pomaže u borbi protiv bora i starenja

    Određene vrste algi sadrže tvari koje mogu biti vrlo učinkovite u borbi protiv bora i starenja.

    Minerali: kao što su natrij i kalij (koji reguliraju ravnotežu vode), natrijev klorid i kalcija (koje su dobre za zube i kosti), magnezij (pomaže u regulaciji kardio-vaskularnih i mišićnog sustava), željeza (koji pomaže za prijenos kisika u stanicama) i joda (regulira metabolizam i funkciju štitnjače).
    Oni su također bogat mikroelementima: fosfor (koji daje energiju), bor, fluorid i bakar (koji imaju i protuupalno djelovanje), sumpor, magnezij, krom, barij i nikla (koja pomažu apsorpciju željeza), vanadij, srebrni , titan i silicij (također poznat kao "Ljepota minerala", jer oni pomažu kožu i kapilare zadržati svoju elastičnost).
    Alge sadrži vitamine A, B1, B5, B12, C, E, D (neophodni za normalan metabolizam), pro-vitamin D, a također i pigmenata klorofila i ksantofil.
    Šećere kao što su glukoza, manoza, galaktoza, arabinoza, ksiloza i ramnozom.
    Kvalitetni kozmetički proizvodi koriste alge dobivenih iz dubine mora, budući vrste koje rastu blizu površine izgubiti neke od svojih ljekovitih svojstava.

    Danas postoji oko 30.000 vrsta algi poznate čovjeku. Znanstvenici su otkrili da jedan kilogram alge sadrži što više minerala, mikroelemenata, aminokiselina i biljnih hormona kao što se nalaze u 100, 000 litara morske vode. Na tisuće različitih enzima su izuzetno vrijedne za pravilnu probavu.

    Alge imaju čišćenja i detoksikacije učinak na tijelo. Oni su izuzetno bogata beta-karotenom, vitaminima C i E, mangan, cink, magnezij, kalcij, bakar, željezo, selen, krom i drugih elemenata koji se koriste za proizvodnju antioksidativnih enzima u tijelu, što opet ometaju slobodne radikale odgovorni za prerano starenje. Istraživanja pokazuju da žene koje konzumiraju više morske plodove rijetko pate od osteoporoze i imaju jaču koštanog sustava.

    Alge aktiviraju živčani sustav i pomoći u borbi protiv depresije, tuge i nedostatak koncentracije. Alge terapija osvježava kožu, tonovi ga i daje joj zdraviji izgled.

    Nema komentara: