• srijeda, 6. svibnja 2015.

    Maska za proljećnu njegu kože i kose



    Tokom zimskog perioda, koža i kosa u velikoj mjeri i konstantno bivaju izloženi lošim spoljašnjim uticajima. Zato, ono što treba uraditi na proljeće, jeste podhraniti i osvježiti kožu i pripremiti je za proljeće. U tome će vam pomoći maska za proljećnu njegu kože i kose.
    Niske temperature, vjetar, nedostatak sunčeve svjetlosti, samo su neki od faktora koji loše utiču na kožu. Usljed uticaja takvih faktora, koža i kosa često postaju osjetljive, iziritirane i dehidrirane. Potrebna ima je pojačana njega. To ćete najbolje postići pomoću domaće i potpuno prirodne takozvane proljećne maske za kožu i kosu.

    ZA PRIPREMU MASKE ZA PROLjEĆNU NjEGU KOSE I KOŽE, POTREBNO JE:

    – Oko 100 grama oljuštenih pečenih sJemenki bundeve,
    – 1 ravna kafena kašika meda,
    – 1 ravna supena kašika pavlake,
    – Jedna kafena kašika maslinovog ulja.

    PRIPREMA I UPOTREBA PROLJEĆNE MASKE:

    Oljuštene pečene sjemenke bundeve,najpre izlomite, stavite ih u avan i što bolje ih izgnječite. Zatim, izgnječene sjemenke, prelijte sa maslinovim uljem i u to dodajte med i pavlaku. Sve dobro sjedinite mješanjem. Kada ste dobili kompaktnu i glatku mješavinu, nanesite je u vidu maske na kožu lica, kožu vrata i ukoliko to želite, kožu dekoltea.
    Sačekajte da maska djeluje oko pola sata, a zatim kožu isperite najpre toplom, a zatim hladnom vodom i to temeljno kako bi ste potpuno uklonili tragove sastojaka maske. Ovu masku, koristite dva do tri puta nedjeljno i zakoračićete u proljeće sa svježom, hidriranom i blistavom kožom.
    Ova maska, efikasna je i za proljećnu njegu suhe i oštećene kose. Zato, možete je koristiti i za kosu, tako što ćete je jednom do dva puta nedjeljno nanositi na kosu prije pranja, utrljavajući je od korijena do vrhova vlasi. Maska treba da djeluje na kosu takođe oko pola sata, a nakon tog vremena kosu isperite, operite i oblikujte onako kako želite.
    Ukoliko se desi da vam u toku pripreme proljećne maske pri ruci ne bude maslinovo ulje, kao zamjenu možete koristiti suncokretovo ulje.

    Nema komentara: