• ponedjeljak, 27. srpnja 2015.

    Problemi na koži BIKINI regije nakon BRIJANJA? Evo kako da ih RIJEŠITE!



    Kada dođe leto i sezona sunčanja i kupanja upotreba brijača se povećava! Na vrućinama je neophodno češće održavati ličnu higijenu i uklanjati neželjene dlačice, posebno sa intimne bikini zone.
    Međutim, svakodnevno brijanje stvara brojne probleme poput uraslih dlačica, posekotina, upalnih procesa i sličnog...
    Ovakvi problemi osim što nisu lepi na oko, mogu da izazovu i ozbiljnije posledice poput infekcija i zapaljenja kože i zato je neophodno rešavati ih čim se jave.
    U današnjem postu otkrivamo vam rešenja za 6 uobičajenih problema koji se javljaju usled brijanja dlačica sa bikini zone.

     1. Urasle dlačice - Kada primetite uraslu dlačicu najgore što možete da uradite jeste da je kopate noktima, gnjavite i stiskate. Tako samo možete napraviti veći problem - infekciju i iritaciju. Najbolji način da rešite problem jeste da mesto urasle dlake namažete kremom sa 1% hidrokortizola. Odmah nakon brijanja, kožu iznad urasle dlačice namažite kremom i ponavljajte proces dva puta dnevno narednih 2-3 dana. Izbegavajte brijač na iziritiranoj koži.
    Problem uraslih dlačica generalno možete rešiti redovnim pilinzima kože koji uklanjaju mrtve ćelije koje mogu da zapuše pore i izazovu urastanje. Takođe, ne bi bilo loše i da redovno, posle svakog tuširanja, kožu tela mažete hidratantnim mlekom ili losionom. Tako će ostati mekana, pa će dlaka lakše probiti na površinu.

    2. Crvenilo - Crvenilo nakon brijanja je jako česta pojava i može biti rezultat nekoliko faktora - nekvalitetan tup brijač, prejako pritiskanje kože tokom brijanja, ponovljeno brijanje jedne regije...
    Da biste sprečile crvenilo potrebno je na prvom mestu da koristite kvalitetne brijače sa 5 žileta. Oni će u jednom potezu ukloniti sve dlačice tako da nećete morati da ponavljate brijanje koje stvara iritaciju. Brijte se uvek NAKON tuširanja kada dlačice omekšaju, a koža je vlažna i obavezno koristite kreme za brijanje, nikako ne brijte kožu ,,na suvo''. Krema omogućava da brijač lakše klizi po koži.
    Ukoliko je šteta već nastala namažite kremasti antibiotik ili blagi sterodini losion direktno na koži.

    3. Depigmentacije - Depigmentacije na bikini zoni mogu biti posledica nekoliko pojava - dugotrajno trenje kože o odeću (izbegavajte previše usku odeću), različite iritacije kože i prejako pritiskanje brijača o kožu tokom brijanja. Prduzmite iste korake kao za sprečavanje nastanka crvenila, a možete i da se posavetujete sa dermatologom da vam propiše kreme za posvetljivanje kože. Ili je napravite same.

    4. Izbočine na koži - Sitne izbočine koje deluju kao bubuljice, ali to nisu, su još jedan problem koji se javlja usled brijanja bikini zone. Posledica su korišćenja tupog brijača. Dlačice intimne zone su obično kovrdžave i još kad dodate tome konture bikini zone dobijate ovakve probleme. Zato odmah stari brijač zamenite nekim kvalitetnijim.
    Izbočina ćete se rešiti uz pomoć pilinga i kreme sa hidrokortizonom koju ćete mazati na iziritiranu regiju 2 puta dnevno.

    5. Posekotine - Posekotine su jako uobičajena pojava tokom brijanja bikini zone. Koža na ovoj regiji je jako osetljiva i nežna, pa brijač lako može da je ošteti. U tim slučajevima koristite kremice sa antibioticima koje ćete mazati na posekotinu 2 puta dnevno. Izbegavajte preusku garderobu kako ne biste dodatno iziritirale kožu.Da sprečite nastanak posekotine UVEK tokom brijanja koristite kremu za brijanje, koja će obezbediti da brijač lakše klizi po koži.

    6. Gljivične infekcije - Ovo nije tako česta pojava kao npr. crvenilo nakon brijanja, ali treba da budete svesne da može da se javi. Nakon brijanja koža je osetljiva i bakterije lakše dopiru u pore. Usled pojačanog znojenja tokom leta, bakterije lako mogu da se namnože i izazovu infekcije. Zato se redovno tuširajte, a na bikini zonu odmah nakon brijanja nanesite bebi puder koji će osigurati da koža ostane suva.
    Ukoliko se bavite sportom, odmah promenite mokru znojavu odeću, istuširajte se i obucite čist veš. Opreza nikad dosta!

    Nema komentara: