• nedjelja, 4. listopada 2015.

    Riblja kost • Pletenica neodoljivog šarma

    Riblja kost, pletenica koja u svijetu doživljava pravu renesansu, bez sumnje je jedna od najljepših i najpopularnijih. Prisutna je kako na kako na glamuroznim modnim revijama, tako i među celebrity damama na crvenom tepihu.

    Međutim, kada se pogleda malo detaljnije, tehnika pravljenja ove sjajne pletenice je ustvari jedna od najlakših, jedino što zahtjeva malo više vremena od one najpoznatije, klasične (sa tri pramena).
    A kada savladate tehniku, ona će postati vaša omiljena pletenica, kako u jutarnjoj žurbi, tako i u službi zaštite od onih “loših dana“ vaše kose. Riblja kost vam pruža priliku da na najstilizovaniji mogući način ukrotite nemirne i raščupane lokne. Ona i izgleda sjajno i savršena je opcija za prosečan dan.
    A sada je vreme da naučite kako da sami napravite ovu popularnu pletenicu...

    TUTORIJAL: Kako napraviti riblju kost

    Riblja Kost
    1.Ukoliko prvi put pokušavate da napravite ovu pletenicu, a pogotovo ako to radite na sebi, lakše će vam biti ako kosu pokupite u rep i zavežete plastičnom gumicom, koju ćete kasnije odseći.
    Kosu zatim podijelite na dva jednaka dijela. Bilo bi poželjno da ne bude zamršena, odnosno da nema čvorova.
    Riblja Kost Pletenica
    2.Uzmite mali pramen kose sa spoljne strane levog dela i prebacite ga na unutrašnju stranu desnog dela. Pramen koji ste prebacili sada sjedinite sa desnim delom, jer on sada postaje njegov deo. Jednom kada savladate ovaj zahvat lako ćete napraviti celu pletenicu.
    • Zatežite pramenove jače, kako bi lakše i pravilnije savladali ovaj metod.
    Riblja Kost Frizura
    3.Sada uzmite pramen sa spoljne strane desnog dela, prebacite ga i sjedinite sa unutrašnjom stranom lijevog dijela. Dakle radite potpuno isto što i u prethodnom koraku, samo sa druge strane.
    Pletenice Riblja Kost
    4.Ponavljajte korake 2 i 3 dok kosa ne postane prekratka za pletenje. Nemojte da brinete ako vam se učini da izgleda pomalo neuredno, čupavo. To je dio njenog šarma. Kada dođete do kraja pletenicu zavežite gumicom, a onu gornju odsijecite i bacite. I to je to!

    Trikovi i saveti:

    • Nemojte da pletete tek opranu kosu, riblja kost se najlakše pravi na kosi koji nije prana dan ili dva.
    • Ako vam se čini da je pletenica previše stegnuta ili jednostavno želite da izgleda punije, možete da je veoma laganim pokretima prstiju razlabavite.
    • Ako želite savršeno uredan izgled pletenice kosu pre početka raščeljajte i četkom podijelite tačno po sredini, a kad krenete da pletete uzimajte jednake pramenove.
    • Za malo neuredniji i opušteniji izgled kosu bez češljanja podelite rukama otprilike po sredini i uzimajte nejednake pramenove. Lijepo je i jedno i drugo, zavisi ko šta voli.
    • Sa druge strane ako hoćete zapetljaniju riblju kost uzimajte što tanje pramenove. Za ovo treba više truda, ali izgledaće prelepo.
    Da li vam je ovaj tutorijal pomogao da napravite vašu prvu riblju kost? Ona verovatno nije ispala savršeno, ali nastavite da vježbate tehniku i brzinu i, vidjećete, usavršićete se dok trepnete.
    I uvek imajte na umu koliko je pletenica riblja kost stilski raznovrsna. Recimo, planirate romantični sastanak ili noćni provod sa drugaricama? Napravite je sa strane i pustite da pada preko jednog ramena.

    Imate svečanu priliku? Upotrebite svoju kreativnost i dodajte je na podignutu, polupodignutu ili neku vašu unikatnu frizuru i na taj način je dodatno “začinite“, dajući joj lični pečat.

    Nema komentara: