• utorak, 30. prosinca 2014.

    Evo kako da spriječite opadanje kose

    Svakodnevno opadanje kose je normalna pojava. Međutim, ako gubite više starih vlasi nego što dobijate novih, sigurno ćete poželjeti da preduzmete nešto da to sprečite. Nudimo vam nekoliko jednostavnih savjeta kako da sačuvate i poboljšate zdravlje svoje kose. Alkoholna pića utiču na gubitak kose tako što usporavaju rast vlasi. Ako želite da vaša kosa vrati stari sjaj i punoću, smanjite ili potpuno izbacite alkohol. Pušenje smanjuje protok krvi u tjeme, što uzrokuje usporavanje rasta kose. Takođe, otrovni sastojci duhanskog dima potkopavaju zdravlje ćelija. Ako želite da imate lijepu kosu, recite ne cigaretama.

    Evo kako da sprečite opadanje kose

    S obzirom da je kosa satkana od bjelančevina, njihov nedostatak može dovesti do opadanja. Uvrstite u ishranu biljne i mliječne bjelančevine. Jedite mnogo pirinča, mahunarki, kukuruza, pšenice, raži i ječma ili pijte proteinski šejk od sirutke.

    Voda čini četvrtinu svake vlasi. Savjetujemo vam da pijete najmanje četiri do osam čaša vode dnevno. U spomenutu količinu uračunajte i čaj i sokove. Preporučujemo nezaslađene sokove od svježe cijeđenog voća.

    Nema komentara: