• utorak, 30. prosinca 2014.

    Znate li odabrati boju farbe za vašu kosu?

    Boja kose može promijeniti vaš cjelokupni izgled, jer ona “uokviruje” lice. Ona je, zapravo, važan dodatak koji poboljšava vašu jedinstvenu ljepotu i dodatno ističe crte lica. Međutim, kako odabrati boju koja će najbolje i odgovarati vašem tenu? Ne morate trošiti dragocjeno vrijeme i novac kako biste isprobali različite nijanse. Umjesto toga, pogledajte stručne savjete koji vam mogu pomoći da izaberete idealnu boju za vaš ten.

    Blijeda koža sa hladnim plavim ili ružičastim nijansama: Topla zlatno plava boja

    zlatna

    Veliki broj žena sa ovim tenom najčešće bira pepeljaste nijanse, ali ne želite da se boja vaše kose stapa sa vašim tenom, jer ćete izgledati isprano. Zlatne nijanse će vašem licu dodati toplinu te ćete izgledati mnogo svježije.

    Srednji ten sa toplim nijansama: Čokoladno smeđa boja

    srednji

    Tamnije boje ističu oči, ali crna boja izgleda previše ozbiljno na ženama sa ovim tenom. Čokoladno smeđa boja sa blagim smeđim pramenovima je odlična, jer će “uokviriti” vaše lice i dati očima još ljepši sjaj.

    Hladni ten sa žutim nijansama: Zlatno crvena
    crvena
    Žene svjetlije puti bi trebale izbjegavati boje kose koje izgledaju previše prirodno i umjesto toga da se poigraju kontrastom između kose i tena. Potrebno je dosta hrabrosti da se kombinuju toplije boje sa hladnijim tenom, ali crvene nijanse su odlične u takvim slučajevima.

    Maslinasti ten sa toplim nijansama: Tamno smeđa boja
    kim
    Jače, tamne nijanse djeluju kao slikarsko platno na vaše lice naglašavajući crte lica na način koji može biti i dobar i loš. Ukoliko imate tamne kolutove ispod očiju, tamna boja kose samo će ih dodatno naglasiti. Ukoliko imate svjetlije oči ili punije usne, tamna boja će ih još više dovesti do izražaja. Isprobajte tamno smeđe nijanse, jer su one par nijansi svjetlije od crne boje te naglašavaju ono najbolje od maslinastog tena.

    Srednji ten sa hladnim nijansama: Karamel

    karamel
    Boja karamela može dodati toplinu srednjem tenu sa hladnim nijansama te pomoći koži da ima prekrasan, prirodni sjaj. Ako imate ovakav ten izbjegavajte presvijetle ili pretamne boje – držite se zlatne sredine.

    Nema komentara: