• četvrtak, 1. siječnja 2015.

    Lažemo li sebe i zbog čega!?

    A jeste, 100% lažemo sebi, obmanjujemo se, da učinimo život onakvim kakvog ga želimo imati. Da nam sve bude onako kako bi htjeli, i to samo malo pomaže, skroz malo, mi ipak ne pamtimo sve laži koje sami sebi govorimo, a pogotovo laži koje govorimo drugima. Ima to nešto van naših moći što upravlja time, ili jednostavno po Einsteinovim riječima “Realnost je jedna velika iluzija.”
    Screenshot_1
    Ponekad pomislim da je razmišlj'o je isto ko i ja.. snovi nisu iluzija, stvarnost je iluzija, lažeš sve i svakoga da bi svoj život učinio boljim, na kraaju, povrh svega propadneš, a želio si samo dobro za sebe ..
    Želio si da spriječiš ono što se upravo desilo, da spriječiš propadanje, zapravo si ga samo odložio na neko vrijeme.
    A šta misliš da od početka ne obmanjuješ sebe, šta misliš kako bi izgledalo, sad me to malo zainteresovalo Izgledo bi potpuno nenormalno, život bi ti bio crno – bijeli, sve bi bilo kristalno čisto i jasno al šta bi onda sa tako dosadnim životom …
    Mislim jedno drugom se suprotstavlja, sa jedne strane pokušavaš sitnim obmanama, nadama, lažima da učiniš nešto dobro, da spriječiš propadanje a da si kristalno jasan prop'o bi odmah.
    Isto kao ono kad se rodiš trudiš se da opstaneš a na kraju opet umreš, samo čineći sve da opstaneš odložiš smrt za poslije.
    Odložiš, baš to, odložiš da vratiš dug, da uradiš nešto, da kupiš nešto, odložiš smrt..
    Znaš u čemu je fora odlaganja, odložiš da vratiš dug ovaj mjesec i mirna ti je glava, ne nerviraš se, e da se nebi hvat'o za glavu odakle ćeš ga vratiti sledeći put isto ga tako odložiš.
    I iznova svee, vrti se u krug, kao rotacioni točak u parku, vrti se i vrati se na mjesto odakle je i kreno, tako i ljudi, odloži ovaj mjesec nešto i sledeći mjesec dođe na početak istog.
    Odgovor na pitanje (tj. naslov).
    Lažemo sebe, itekako lažemo.

    Nema komentara: