• srijeda, 17. prosinca 2014.

    Uskladi šminku i boju kose









     Poznato je da kada želimo promjene u životu prvo otrčimo kod frizera ili zgrabimo farbu za kosu.U tome nema ništa loše ali ako promjeniš boju kosu moraš promjeniti i šminku.


    Ako si prešla iz plavuše u brinetu znaj da sa tamnom kosom postoji opasnost da izgledaš blijedo i umorno jer je kontrast između kose i kože veliki.Osim toga tamnija kosa više privlači svijetlost od svijetle.Iskoristi tu činjenicu da zablistaš.Koristi svijetlucavu šminka u boji breskve i korala.Ona će “ugrijati” tvoju kožu. Rumenilo moraš obavezno da koristiš.

    Ako si prešla iz brinete u plavušu imaj na umu da više ne možeš da koristiš upadljivu šminku koja je dozvoljena brinetama,jer će ona uz novu boju kose izgledati katastrofalno.Koristi pastelne palete i diskretnije tonove,kao što je nježnoroze,svijetloružičasta i “nude” i nikada ne naglašavaj i oči i usne.Za dramatičnije poglede sivom olovkom iscrtaj unutrašnju liniju gornjeg kapka.

     Ako sada spadaš u crvenokose ili imaš kosu boje kestena koja ima crvenkasti odsjaj,potrebna ti je potpuno nova strategija šminkanja i promjena bazičnih nijansi.Kako bi postigla potpun sklad šminkeri predlažu da uz crvenkastu kosu koristiš tople tonove.Boja meda,bronza i čokolada na očima,a oranž paleta na usnama odlična su kombinacija za tebe.

    Nema komentara: