• četvrtak, 8. siječnja 2015.

    Devet načina da povećate samopouzdanje za manje od sat vremena

    Samopouzdanje, odnosno njegov nedostatak, često vas sprečava i sputava da uradite tako mnogo stvari. Imajte na umu da se s njim ne rađa, već da se ono stiče. 
    Devet načina da povećate samopouzdanje za manje od sat vremena
    Slijedećih devet jednostavnih načina mogu vam pomoći da povećate samopouzdanje u manje od sat vremena.
    Sjedite uspravno
    Istraživanja pokazuju da žene sa pravilnim držanjem tijela imaju više samopouzdanja od žena koje su "pogrbljene". Potrebno vrijeme: jedna sekunda.
    Nenesite parfem
    Istraživanja pokazuju da se žene osjećaju samopouzdanije u društvenim, poslovnim i romantičnim situacijama kada nose parfem. Potrebno vrijeme: dvije sekunde.
    Kucnite u drvo
    Psiholozi otkrivaju da prihvatanje sujevjerja, kao i nošenje amajlija za sreću, pomaže u boljem izvršavanju zadataka. Potrebno vrijeme: tri sekunde.
    Klimnite glavom
    Kada klimate glavom dok slušate nekoga, istraživanja pokazuju da više vjerujete u ono što čujete i o čemu razmišljate u datom trenutku. Potrebno vrijeme: pet sekundi.
    Flertujte
    Psiholozi otkrivaju da osmijeh, smijeh i učestvovanje u blagom fiičkom kontaktu povećavaju samopouzdanje i pomažu da se osjećate bolje. Potrebno vrijeme: deset sekundi.
    Zauzmite stav
    Stajanje u "moćnoj" pozi dvije minute (uspravno stajanje sa rukama na kukovima), može vam pomoći da se osjećate moćnije i do 40% nego kada sjedite prekrštenih ruku. Potrebno vrijeme: dvije minute.
    Fokusirajte se na disanje
    Žene koje redovno praktikuju vježbe disanja odnosno meditaciju imaju veću količinu samo-prihvatanja i samopouzdanja. Potrebno vrijeme: deset minuta.
    Popijte kafu
    Još jedan razlog da volite kafu: 100 miligrama kofeina dokazano povećava budnost, nivo energije i samopouzdanja. Potrebno vrijeme: petnaest minuta.
    Oznojite se
    I to na najzdraviji mogući način: istraživanja pokazuju da fizička aktivnost poboljšava raspoloženje i nivo samopouzdanja. Međutim, da li ste znali da dvadesetominutni trening može poboljšati stanje svijesti za nevjerovatnih dvanaest sati? Potrebno vrijeme: dvadeset minuta.

    Nema komentara: