• utorak, 13. siječnja 2015.

    Zaustavite opadanje kose uz pomoć ulja


    Luk je vrlo koristan za rast kose. On sadrži sumpor koji pomaže u ponovnom rastu kose, a takođe zaustavlja opadanje kose. Sadrži anti-bakterijska svojstva koja sprečavaju perut. Dakle, ako želite izliječiti opadanje kose, a želite imati lijepu i jaku kosu, onda pokušajte koristiti maske za kosu od luka. No, ključ je da ih koriste najmanje jedan mjesec.
    Zaustavite opadanje kose uz pomoć luka i ulja

    Jednostavna maska od luka
    Ovo je vrlo koristan beauty recept za opadanje kose. Sve što trebate učiniti je, iscijediti sok iz luka. Nasjeckajte luk, a zatim ga iscijedite. Masirajte vlasište sa sokom, a zatim kosu omotajte toplim peškirom. Držite masku pola sata i isperite kosu dva puta šamponom da uklonite neugodan miris.
    Luk i ulje
    Za ovu masku takođe trebate iscijediti sok iz luka. Nakon toga, pomiješajte sok luka s uljem za kosu koje vam odgovara i primijenite ga na vaše vlasište. Možete koristiti eterična ulja poput ruzmarina, čajevca i sl. Ostavite ovu smjesu na kosu minimalno sat vremena i onda operite kosu šamponom. Korištenje eteričnih ulja će smanjiti miris luka.
    Luk, maslinovo i kokosovo ulje
    Uzmite nekoliko glavica luka, oguliti ih i naribajte da dobijete sok. Dodajte kašiku maslinovog i kokosovog ulja u njega. Nanesite smjesu na vrhove kose, izbjegavajući tjeme. Držite najmanje dva sata. Operite sa šamponom po vašem izboru. Nakon šamponiranja možete koristiti limun kao regenerator. Dodajte sok od pola limuna u šoljicu vode. To će vam pomoći i da uklonite miris luka iz vaše kose.
    Luk, pivo i kokosovo ulje
    Pomiješajte šoljicu piva i kokosovog ulja sa sokom luka. Nanesite masku na kosu i dobićete sjajnu i glatku kosu. Ostavite ovu smjesu na kosi minimalno jedan sat prije šamponiranja. Možete koristiti vrući peškir koji će pomoći vašem vlasištu da ispravno apsorbira hranjive tvari.
    Luk i med
    Pomiješajte sok od luka s medom kako bi napravili gel masku za kosu. Nanesite ovu masku za kosu i ostavite jedan-dva sata. Isperite limunom i vodom. Ova maska za kosu potiče rast kose i daje vašoj kosi lijep sjaj.
    Luk i rum
    Potopite jedan nasjeckani luk u čašu ruma i ostavite ga preko noći. Sok od luka i rum će se ispravno pomiješati i čarobni napitak za kosu će biti spreman. Koristite ovu masku za kosu i masirajte vlasište s njom.

    Nema komentara: