• srijeda, 21. siječnja 2015.

    Kafa kosu čini sjajnom, briše celulit i osvježava kožu lica

     Kafa kosu čini sjajnom, briše celulit i osvježava kožu lica

    Maska za lice
    Sastojci: dvije kašike mljevene kafe, dvije kašike kakaa u prahu, tri kašike punomasnog mlijeka ili jogurta, jedna kašika meda
    Priprema: Sve navedene sastojke treba dobro pomiješati i nanijeti na lice. Nakon što maska odstoji oko 15 minuta treba je isprati mlakom  vodom.
    Piling za tijelo
    Sastojci: tri kašike taloga od kafe, jedna kašika ulja po želji (maslinovo, kokosovo ili ulje badema), smeđi šećer
    Priprema: Najprije treba pomiješati sve suhe sastojke i potom dodati ulje i malo smeđeg šećera. Dobivenu smjesu treba umasirati na kožu, to će ukloniti mrtve stanice i poboljšati cirkulaciju. Koža će biti glatka i lakše će upijati hranjive sastojke iz krema.
    Maska za kosu
    Sastojci: kafa, voda
    Priprema: Skuhajte kafu i potom dodajte malo vode. Čim se mješavina ohladi, nanesite je na kosu i stavite plastičnu kapu. Ostavite da djeluje 20 minuta i potom isperite. Kafa će ukloniti višak masti, zagladiti kutikule i kosu učiniti sjajnijom.
    Maska protiv celulita
    Sastojci: šoljica taloga od kafe, pola šoljice bijelog ili smeđeg šećera, šoljica kokosovog ulja
    Priprema: Pomiješajte sve sastojke i umasirajte na kritične tačke. Masirajte lagano i postupno prelazite na druga područja. Kafa djeluje kao diuretik i izvlači tekućinu iz masnih stanica. To zateže kožu pa se i celulit manje vidi.
     


    Nema komentara: