• srijeda, 14. siječnja 2015.

    SAVJETI ZA KOSU KOJA SE BRZO MASTI




    Kad nema ničeg,tu je sapun
    Ako vam nikakvi preparati ne pomažu, uzmite sapun na prirodnoj bazi, izlomite ga na komadiće i preko noći ostavite u vodi. Zgnječite ga ujutro i ocijedite vodeni dio. U sapun umiješajte malo bebi pudera i time operite kosu.
    Regenerator, pa šampon
    Masnu kosu perite tako što ćete na nju prvo staviti regenerator, pa onda šampon. Ovako ćete kosu nahraniti, a na njoj se neće zadržati višak proizvoda. Kad perete kosu, okrenite je na dolje. Vrhove nemojte šamponirati da ih ne biste oštetili. Koristite šampone namijenjene masnoj kosi jer imaju manje hemikalija, pa manje iritiraju vlasište. Ispirajte kosu mlakom vodom. Vruća voda povećava mogućnost mašćenja.
    Isperite kosu sirćetom
    Bilo bi poželjno da umjesto regeneratora koristite limunov sok ili sirće od jabuke. Ako želite prirodni losion za kosu, u čaši vode pomiješajte dvije kašičice zaslađenog sirćeta i malo soli. Tu mješavinu umasirajte u tjeme, pustite da stoji sat vremena i isperite mlakom vodom.Potom očešljajte i osušite kosu.
    Jojoba super čistač
    Umasirajte u vlasište ulje od jojobe, ostavite da djeluje oko pola sata, pa operite kosu. Dodajte nekoliko kapi ulja i u šampon, tako ćete postići efekat regeneratora. Ulje od jojobe kosi daje elastičnost i vlagu, a ne uzrokuje mašćenje. Ulje od jojobe je prirodno sredstvo za čišćenje kože glave. Dubinski čisti pore, eliminiše prljavštinu i masnoću i umiruje vlasište. Vijekovima se koristi i za podsticanje rasta kose. Djeluje antibakterijski i može koristiti za liječenje peruti.

    Nema komentara: