• ponedjeljak, 9. veljače 2015.

    TOP 8 načina da napravite lokne i talase bez toplot

    Gotovo da nema pripadnice lepšeg pola koja ne voli ili nije probala da napravi lokne i talase u kosi. Obično se u te svrhe koriste figaro, pegla ili četka i fen, ali postoje i manje štetni načini da dobijete željenu frizuru.
    Ne podrazumevaju toplotu, praktični su i svako može da ih sprovede u delo!
    Pogledajte top 8 načina da napravite lokne i talase bez toplote i oštećivanja kose.
    1. Uz pomoć trake – Ova metoda je jako jednostavna, a zahteva običnu lastiš traku i par sati.
    blog050491
    2. Uz pomoć olovke – Ovo je idealan način da napravite lokne dok učite ili gledate film.
    Uzmite olovku, odvojite manji pramen, pa ga uvrnite oko olovke i držite što duže. Kada pustite olovku stvoriće se nežna definisana lokna. Poprskajte je lakom kako bi duže stajala.
    PicMonkey Collage3(10)
    3. Holandska pletenica – Ako želite lokne i talase koji počinju od samog korena kose ispletite holandsku pletenicu duž cele glave. Držite je nekoliko sati i kada pustite kosu dobićete divne lokne.
    95
    4. Uz pomoć visoke punđe – Ovo je sjajan način da preko noći dobijete definisane lokne. Punđa će stajati visoko na glavi i neće vam smetati niti vas žuljati dok spavate.
    670px-Create-a-Twist-Bun-Step-6
    5. Pletenice – Podelite kosu na dva dela, od svakog ispletite čvrstu pletenicu i držite što duže. Kada ih raspletete dobiće romantične boho talase u kosi. Savet plus – Neka kosa, ili bar krajevi, bude vlažna kada pletete pletenicu.
    PicMonkey Collage2(15)
    6. Čvor – Podelite kosu na dva dela, pa svaki uvrnite oko svoje ose, pa jedan oko drugog – tačnije napravite konopac pletenicu, pa je podignite na gore i zakačite šnalama. Držite što duže i kad apustite kosa će biti lepo izlomljena i talasasta. Na kraju poprskajte lakom da bi sve duže stajalo.
    PicMonkey Collage(459)
    7. Uz pomoć slamčica – Plastične slamčice za sok su odlična alatka za pravljenje sitnih definisanih lokni. Odvajajte kosu na pramenove, svaki obmotajte oko slamčice, zategnite, pa slamčicu vežite u čvor. Ostavite da stoje što duže!
    how-to-get-straw-curls-no-heat
    8. Uz pomoć marame – Uzmite pamučnu maramu, kosu pokupite u rep, vežite je maramom tako da krajevi ostanu slobodni, pa sve zajedno ispletite u čvrstu pletenicu. Kada pustite kosu dobićete zanimljlive talase.
    how-to-get-curly-hair-without-heat

    Nema komentara: