• srijeda, 29. travnja 2015.

    10 JEDNOSTAVNIH TRIKOVA ZA KOSU

    10 jednostavnih trikova za kosu

    Ženama je uljepšavanje u genima, one vole nove trikove vezane za frizure, za šminkanje, oblačenje. Jednostavno obožavaju provesti neko vrijeme sređivajući se, baš kao što vole razne trikove vezanu uz kosu. Pomoću njih vrlo ćete lako moći održavati svoju frizuru i ona će uvijek izgledati najbolje. U nastavku vam nudimo 10 jednostavnih trikova koje svaka žena treba znati.
    1. Ljeto samo što nije stiglo i želite prekrasne nove pramenove, ali trenutno si to ne možete priuštiti. Postoji mali trik vezan uz limun. Iscijedite ga u običnu posudu, umočite čistu četkicu u sok i nježno njome počešljajte kosu. Nakon toga izađite na sunce i ostanite vani 45 minuta do sat vremena. Ponovite ovaj postupak svaka dva tjedan i vidjet ćete razliku.
    2. Kako biste uklonili sve nečistoće koje se nalaze u kosu pomješajte sodu bikarbonu u vodi dok ne stvorite masku. Time operite kosu, a jabučnim octom isperite sodu kako biste imali čistu i sjajnu kosu.
    3. Ukoliko nemate gustu kosu, ali želite gusti rep možete ga dobiti jednim običnim trikom uz pomoć kopčice za kosu. Svežite visoki rep i dobro ga učvrstite gumicom za kosu. Razdijelite rep na dva dijela, gornji i donji. Uzmite malu kopčicu za kosu i stavite ju na gornji dio iznutra. Spustite taj gornji dio kose i namjestite kako se kopčica ne bi vidjela. Vaš gusti rep je gotov.
    4. Kako biste se riješili elektriciteta u kosi upotrijebite suhe tanke papirnate ručnike. Njima prođite kroz cijelu kosu, a i preko četke i češljeva koje koristite.
    5. Ako vam treba jako puno vremena da izravnate kosu tada je vaša pegla vjerojatno na preniskoj temperaturi i trebate više puta preći preko jednog pramena i tako ga više oštećujete. Stavite peglu na srednju temperaturu i smanjite štetu.
    6. Mlada kosa zaista je prava smetnja, ali postoji način kako ju možete sakriti. Uzmite četkicu za zube i na nju nanesite lak za kosu. Počešljajte kosu i mlada kosa će se uklopiti u ostatak.
    7. Možete zaštiti kosu od klora u bazenima tako da ju prije smočite i nanesete regenerator za kosu.
    8. Mnoge žene sa smeđom ili crvenom kosom ne koriste suhi šampon jer ostavlja bijele pahuljice po kosi koje izgledaju kao perut. Možete napraviti svoj vlastiti suhi šampon kako biste izbjegli često pranje kose. Pomiješajte 2 žličice kakao praha, 2 žličice kukuruznog škroba i malo cimeta. Nanesite smjesu na korijen i prstima prođite kroz kosu
    9. Spavanje na svilenoj jastučnici pomoći će kod sprječavanja lomljenja i oštećenja kose tijekom noći. Pamučne jastučnice i drugi materijali oštećuju kosu i stvaraju trenje tijekom spavanja.
    10. Sušenje kose pamučnom majicom umjesto grubim ručnikom možete smanjiti kovrčanje kose. Imajte na umu da trebate nježno stiskati kosu, a ne trljati.

    Nema komentara: