• nedjelja, 5. travnja 2015.

    Dominacija kovrči

    Sretnice rođene s prirodno kovrčavom kosom nerijetko sanjaju o ravnim pramenovima koji se lako oblikuju, dok one s monotono ravnom uvijek maštaju o privlačnim uvojcima.
    Žene s kovrčavom kosom ne bi trebale ravnati svoje kovrče, jer pravilnom njegom i malim trikovima mogu obuzdati svoje kovrče i nestašnu kosu pretvoriti u svilene i meke kovrče. Najvažnije kod kovrčave kose je ispravna njega, jer problem kod ovog tipa je što je kosa suha jer ima ograničen kontakt s lojem na vlasištu.
    Njegujete ju dok je mokra, omotajte ručnik oko kose i nježno ga pritišćite dok se upije vodu, ne trljajte ju ručnikom! Koristite češalj s širokim zupcima, jer četkanje previše odvaja vlasi tada je rezultat samo napuhan izgled. Najljepše kovrče su one koje se prirodno osuše, ali vole bogatu njegu. Strukturu kovrčave kose održavaju preparati bogati lipidima, poput ulja jojobe i ulja od makadamija. Treba paziti da se ne koriste preparati koji isušuju, dobro je koristiti proizvode namijenjene isključivo kovrčavoj kosi.
    Plave retro kovrče, napućene usne i obline spadaju pod legende.
    Živahna plava kosa Marilyn Monroe bila je nezaboravan dio njezina izgleda, a ove glamurozne kovrče danas su jednako popularne kao i prije pedeset godina.

    Nema komentara: