• nedjelja, 5. travnja 2015.

    4 koraka do sjajne kose


    Niske temperature kao i suh zrak u zagrijanim prostorima ostavili su trag na našoj koži i kosi pa vam dolaskom proljeća donosimo nekoliko savjeta pomoću kojih ćete svojoj kosi vratiti živost te zaboraviti na hladne zimske dane.
    Njega kose u proljeće od velike je važnosti jer kosu pripremate za ljeto kada će biti izložena još većim izazovima, kao što je sunce, more i dr. Najbitnije je da kosu dobro nahranite iznutra te je pravilnom njegom tretirate izvana.
    1. korak4 koraka do sjajne kose terracon news (3)
    Koristite regenerator jer obnavlja vašu kosu te joj vraća elastičnost izgubljenu za vrijeme zimskih dana. U proljeće nemojte koristiti proizvode koji previše maste kosu, već malo lakše varijante; ne treba pretjerivati, osigurajte joj dovoljnu količinu vlage.
    2. korak
    S obzirom da je došlo toplije vrijeme, nema potrebe za neprestanim feniranjem kose. Na taj je način samo isušujete i nepotrebno uništavate. Stoga, okrenite se prirodnom sušenju kose, tj. laički rečeno, neka zrak napravi svoje.
    3. korak
    Nakon zime vaša kosa je zaslužila poseban tretman; priuštite si kvalitetnu masku za kosu koju ćete nanijeti 2 puta tjedno da biste joj vratili izgubljeni sjaj i podatnost. Preporučujemo da si date truda te napravite prirodnu masku koja će osigurati vašoj kosi sve potrebne hranjive tvari.
    4. korak4 koraka do sjajne kose terracon news (1)
    Ono što uvijek napominjemo, prehrana! Obratite pozornost na dovoljan unos proteina i određenih vitamina. Vitamin C pospješuje cirkulaciju oko korijena dlake, kao i vitamin E. Iznimno su važni vitamini B skupine, betakaroten i vitamin D. Od minerala pripazite na cink jer čuva vlasište i potiče rast kose, zatim željezo jer sudjeluje u stvaranju hemoglobina koji omogućuje dopiranje kisika do svih stanica u tijelu; kosa ne može biti zdrava ako ne dobiva dovoljno kisika. Uvijek imajte na umu – kakva vam je prehrana, takva će biti i kosa.

    Nema komentara: