• srijeda, 8. travnja 2015.

    Triolada


    Sastojci:
    Tijesto:
    6 jaja,
    6 žlica šećera,
    3 žlice ulja,
    1 žlica kakaa,
    2 žlice krušnih mrvica (prezle),
    3 žlice brašna,
    1 vrećica praška za pecivo.
    Krema:
    15 žlica šećera
    1,5 l mlijeka,
    2 pudinga od vanilije,
    2 pudinga od lješnjaka,
    2 pudinga od čokolade.
    250 g margarina,
    Glazura:
    100 g čokolade za kuhanje,
    250 ml vrhnja za šlag.
    Priprema:
    Tijesto:
    Umutiti bjelanjke, te dodati šećer, žutanjke, ulje, mrvice, kakao, brašno i prašak za pecivo. Peci 30 min. na 150°.
    Krema:
    Izmiješati 5 žlica šećera i 2 pudinga od vanilije s malo mlijeka, odvojenog od 1/2 l. Ostatak staviti da zakipi i skuhati kremu.
    Tako isto napraviti s pudinzima od lješnjaka i čokolade.
    Ako nisam dovoljno jasna, znači, na dva pudinga ide po 5 žlica šećera i 1/2 l mlijeka.
    Margarina podijeliti na 3 dijela. Kad se kreme prohlade u svaku dodati po 1/3 margarina. Pudinge mazati po biskvitu, boje slažite po želji. Na vrh staviti glazuru.
    Glazura:
    250 ml vrhnja za šlag staviti da zakipi , ugasiti vatru, staviti izlomljenu čokoladu neka odstoji 5 min. i miješati dok se čokolada u potpunosti ne otopi. Preliti po kolaču. Prijatno :D

    Nema komentara: