• nedjelja, 19. travnja 2015.

    'Velaterapia': spalite ispucale vrhove!


    Ako imate dugu kosu poput Matovilke ili ste na dobrom putu da ju 'uzgojite', onda sigurno znate kolika su gnjavaža ispucali vrhovi. Divna kosa koja se spušta sve do polovine leđa, zdrava i gusta, a vrhovi kao metla!




    Brazilske manekenke poznate su po svojim dugim kosama pa stoga nije čudno da su se upravo one domislile novoj metodi rješavanja ovog dosadnog problema! Slijedi upozorenje: kao što su brazilske 'vruće krvi', tako je i ova metoda jednako vatrena i uključuje – igranje vatrom!

    Proces liječenja vaše kose plamenom svijeće naziva se “velaterapia”, a izvodi se uvrtanjem pramenova kose i paljenjem dlačica koje nakon toga ostanu stršati iz njih. “Pale kosu da bi se riješile ispucanih vrhova”, pojasnila je Barbara Fialho, manekenka angažirana na Victoria's Secret Fashion Show-u. 

    Ne pokušavajte ovo kod kuce! Sve manekenke odlaze u frizerske salone i prepuštaju se stručnim rukamaprofesionalki stoga ni vi nemojte postupati drugačije! U salonu će na svaki vaš pramen nanijeti i sredstvo koje hrani vašu kosu i štiti ga od plamena svijeće.

    Iako je trend sve popularniji i izvan domaćeg Brazila, neki specijalisti za kosu upozoravaju da može oštetitivlasi. Elizabeth Cunnane-Phillips iz Philip Kingsley klinike u New Yorku savjetuje: “Spaljivanje ispucalih vrhova riješit će vas ovog problema, ali također bi moglo oslabiti strukturu vaše kose što bi moglo rezultirati slabijim vlasima. Postoji puno učinkovitijih načina da se riješite ispucalih vrhova od spaljivanja. Ja bih savjetovala, ne riskirajte.

    Velik broj brazilskih manekenki ne bi se složio s ovom stručnjakinjom pa nastavljaju paliti vrhove, a čini se da se trend širi i ostatkom svijeta. Ova se tehnika trenutno nudi i u hrvatskim frizerskim salonima.

    Nema komentara: