• petak, 22. svibnja 2015.

    Matematička formula:Kako da znate da li treba da se ošišate na kratko?

    Matematička formula: Kako da znate da li treba da se ošišate na kratko?
    Kraća kosa je apsolutni hit ove sezone, a brojne slavne ljepotice poput Lili Kolins, Fejt Hil i Skarlet Johanson su svoju dugu kosu skratile i pokazale ženstvene i seksi kratke frizure. Kako da znate da li treba da se odvažite na taj korak?S dolaskom toplijih dana žene se puno lakše odlučuju za kraće frizure jer ih je lakše održavati, a i ljetnje vrućine su tada nekako podnošljivije. Ipak, prije nego što se odlučite za dramatičnu promjenu i krenete kod frizera s fotografijom Robin Rajt u ruci, dobro razmislite kako će vam stajati.
    Ako ipak  tražite idealnu dužinu kose za svoj oblik lica, sve što vam treba su olovka i lenjir, kao i pravilo od 5,5 cm
     Međunarodni direktor za obučavanje stilista brenda Color Wow, ujedno i viši stilista u britanskim salonima John Frieda, Džil          Robinson, kaže: “Sve je u uglovima. Pravilo je stvorio Džon Frida i to je zapravo pravilo s kojim ne možete da pogrešite, a njega se pridržavaju frizeri kako bi odredili koja dužina frizure najviše odgovara obliku vašeg lica.“
    Ugao kosti vilice određuje stoji li nekome bolje kratka ili duga kosa.
    Da biste otkrili koja je vaša idealna dužina kose, uzmite lenjir i olovku u ruke. Postavite olovku horizontalno ispod brade, a lenjir vertikalno ispod uva. Mesto na kojem se sijeku olovka i lenjir ukazuje na to kakva vam dužina kose dobro stoji. Ako je udaljenost od dna vašeg uha do brade manja od 5,5 cm, onda je, baš poput lica Hale Beri i Odri Hepbern, i vaše kao stvoreno za kratku kosu. Ako se radi o više od 5,5 cm, onda vam definitivno bolje stoji duža kosa.

    Nema komentara: