• petak, 22. svibnja 2015.

    Namirnica s kojom možete izbjeljivati zube, skidati šminku, njegovati kosu…

    Namirnica s kojom možete izbjeljivati zube, skidati šminku, njegovati kosu…
    Malo je proizvoda koji se mogu koristiti baš u svakom segmentu kada je ljepota u pitanju. Jedan od tih proizvoda je i kokosovo ulje. Kosa, koža, lice, zubi, nokti, zadah, samo su neke od stvari koje će kokosovo ulje podići na višu, ljepši nivo.
    Odstranjuje šminku
    Čak i najotpornije maskare nemaju šanse protiv kokosovog ulja. Nanesite ga na lice kao sredstvo za čišćenje ili vatu natopite njime i pređite preko lica. Šminka će se istopiti.
    Osvježivač daha
    Kokosovo ulje ima antigljivična i antibakterijska svojstva. Grgljajte kašiku ulja i očistićete usta od bakterija, imati svježiji dah, bjelje zube i zdravije
    desni.
    Losion za tijelo
    Idealno je za one koji su skloni sami izrađivati maske i preparate za ljepotu. Kokosovo ulje može biti baza bilo kojeg proizvoda za hidrataciju kože.
    Zanoktice
    Namažite ih kokosovim uljem i riješite problem. Osim toga, pomoći će da vam manikir duže traje.
    Balzam za usne
    Brzo i efikasno će vas riješiti ispucalih usnica. Nosite ga torbici i koristite kada god vam je potrebno.
    Ravna kosu
    Riješite se naelektrisane kose s ovim tretmanom. Utrljajte ga u ruke uz malu količinu sredstva za ravnanje i rasporedite ga po kosi od korijena prema vrhovima. Dobićete ravnu kosu s vrhunskim sjajem.
    Ulje za masažu
    U toplo kokosovo ulje dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande ili metvice i umirujuće sredstvo za masažu je spremno.

    Nema komentara: