• nedjelja, 5. srpnja 2015.

    KOSA GALERIJA 10 letnjih frizura – FRIZURE za plazu!




    Stiglo je ljeto a sa njim i vrijeme za plažu! Da i na plaži imate urednu i lijepu kosu predlažemo vam 10 modernih frizura. Pogledajte najljepše i najjednostavnije frizure za ljeto.

    LETNJE FRIZURE KOJe OSVAJAJU!

    Kakve god frizure da volite da nosite, u našoj galeriji pronaći ćete neku koja će biti favorit na plaži za ovu sezonu. Kosa u repu, punđi ili pletenici, manje je izložena sunčevim zracima.
    Ono što je važno da zapamtite je da:
    • obavezno koristite preparate za zaštitu kose od sunca jer je i kosi, a ne samo koži, potrebna zaštita
    • da nikako ne pletete sitne, jako zategnute, pletenice i kikice uz glavu, jer vam se može dogoditi da dobijete opekotine po koži glave.


    OPUŠTENA LETNJA BOHO FRIZURA SA UKRASNOM TRAKOM

    Čak i najopuštenija, prirodno talasasta kosa izgledaće vrlo zanimljivo ako dodate ukrasnu traku sa cvijetomBoho stil je jako aktuelan, pa uz pomoć samo jednog detalja možete biti potpuno u trendu.
    letnja boho frizura

    MESSY" PUNĐA NA VRHU GLAVE

    Opuštena, nemarna punđa na tjemenu ili vrhu glave je odlična ideja za ljetnju frizuru i plažu. Da biste je napravili ne treba vam ogledalo, samo jednostavno vežite kosu u konjski rep, pa obavijte rep oko gumice i pričvrstite jednom snalom ili ukosnicom.

    letnja labava pundja
    KOSA PLETENICA I NISKA "MESSY" PUNĐA
    Ako imate dugu kosu, ova frizura je idealna za sunčane dane, bilo da ste na plaži ili u gradu. Od prednjeg dijela kose napravite širu pletenicu od čijeg kraja i ostatka kose napravite labavu i “neurednu” nisku punđu.
    letnja pletenica

    I PLETENICA I PUNĐA

    Ova frizura je vrlo slična prethodnoj, sa tom razlikom što je ovde cio prednji dio upleten u pletenicu i zatim sa ostatkom kose pokupljen u punđu na potiljku.
    pletenica za letnje dane

    NISKI REP BEZ IMALO TRUDA

    Za ovu frizuru vam zaista ne treba nikakvo umijeće a idealna je za plažu. Kosu u potiljka vrata podijelite na dva dijela, svaki blago obmotajte i zatim ih spojite gumicom u nivou vrata. Što je labavija, ova frizura izgleda bolje.
    frizura za plazu

    ROMANTIČNI TALASI

    Ako volite nježnije frizure, ova jednostvana frizura je za vas. Pravi se vezivanjem kose, tj. pravljenjem nekoliko čvorova. Nije važno da li je kosa ravna, talasasta ili kovrdžava. Podjednako lijepo izgleda na svakoj kosi.
    duga talasasta kosa


    ŽITO PLETENICA I VOLUMEN U KORENU

    Zašto je ova frizura odlična za plažu?
    Zato što je na plaži, a posebno moru, od vode i soli kosa kruća i ima volumen. Iskoristite to! Kosu “potjerajte” od lica i od sredine počnite da pletete žito pletenicu. 
    zito pletenica

    RAJF PLETENICA

    Rajf pletenica se jednostavno pravi i odlična je za sklanjanje kose sa lica.Možete je napraviti tako što ćete uplesti cio prednji dio kose ili lijevi i desni dio pojedinačno.
    pletenica kao rajf

    MARAMA

    Odlične su kao aksesoar i modni detalj na plaži ali i kao zaštita od sunca. Uz naočare za sunce, marama vezana u “domaćica” fazonu izgledaćete trendi i sigurno ćete privlačiti pažnju.
    foto: pinterest.com

    ŠEŠIR GLAVU I KOSU ČUVA!

    Od frizure, a posebno u određenim periodima dana, od frizure je važnija zaštita od sunca. Najbolja zaštita je šešir u svijetlim bojama od prirodnih materijala.
    sesir za zastitu kose od sunca


    Nema komentara: