• ponedjeljak, 6. srpnja 2015.

    Njega pazuha

    Pazuh je jedna od najnežnijih i najosetljivijih regija na ženskom telu. Zato, veoma važnu ulogu ima način na koji ga negujete. Ukoliko u procesu nege pazuha postupate nepravilno, mogu se javiti posledice kao što su osip, crvenilo, upala kože, ali i pojava tamnih, vizuelno nepoželjnih krugova. Na koji način pravilno da negujete pazuh, u nastavku ovog teksta.



    KAKO NJEGOVATI PAZUH?

    Ono što kao glavno i osnovno treba da znate kada je u pitanju njega pazuha, jeste da sa maksimumom pažnje treba da pristupate procesu brijanja ili depiliranja pazuha.
    • Brijač koji koristite uvijek mora biti sterilno čist i oštar. U protivnom, ako to nije, na vašem pazuhu će se javiti osip ili prisustvo hrapavosti kože.
    • Kada je u pitanju depilacija, nikada ne smete koristiti pregrejan vosak (ukoliko radite depilaciju toplim voskom) i ne smete imati neprecizne pokrete.
    brijanje i depilacija pazuha

    Takođe, pravilna nega pazuha, odnosi se i na način na koji održavate higijenu te regije. Ispod pazuha, nikada ne smete da dozvolite da imate tragove znoja. Znoj svojom jačinom može da iritira kožu pazuha i da na njoj stvori crvenilo, svrab i prisustvo ojeda. Zato, svakodnevno (po potrebi i više puta dnevno) se tuširajte i nakon toga ispod pazuha obavezno nanesite  rollon stick dezedorans u spreju
    Ukoliko vam se pri ruci slučajno ne nađe dezodorans, spas potražite u prirodnim sredstvima protiv znojenja, a to su soda bikarbona, jabukovo sirće ili limunov sok.
    • Ukoliko se odlučite da koristite sodu bikarbonu, upotrebite je tako što ćete je pomešati sa jako malo vode, a zatim tom mešavinom temeljno istrljati pazuh i sa njega ukloniti višak sode bikarbone.
    • Ukoliko se odlučite da koristite jabukovo sirće, komad vate jednostavno umočite u njega i time protrljajte pazuh. Na isti način možete upotrebiti i svež limunov sok.
    Ono što je prednost korišćenja sode bikarbone, jabukovog sirćeta ili soka od limuna, jeste to što ovi prirodni preparati sprečavaju pojavu tamnih kolutova ispod pazuha. Zato, ako usled dugotrajne upotrebe dezodoransa primetite prisustvo tamnih kolutova ispod pazuha, rešenje potražite u upotrebi sode bikarbone i drugih gore nabrojanih prirodnih preparata protiv znojenja.
    dezadorans i roll on
    Takođe, u istom cilju, dakle u cilju oslobađanja od tamnih kolutova ispod pazuha, možete preduzeti i sledeći korak:

    KAKO SE REŠITI TAMNIH KRUGOVA ISPOD PAZUHA?

    – Mešavina kurkume u prahu i soka od svežeg krastavca:
    Uzmite jednu ravnu kafenu kašičicu kurkume i pomešajte je sa sokom od jednog manjeg svežeg krastavca. Sok od krastavca, možete napraviti tako što ćete opran krastavci izrendati ili usitniti u blenderu, a zatim iz usitnjene mase iscediti sok). Tako pripremljenom mešavinom, svaki dan trljajte pazuh, sve dok koža u toj regiji ne postane u potpunosti ujednačene boje i lepog izgleda. To će se dogoditi već nakon nekoliko dana.
    – Kokosovo ulje:
    U istu svrhu, možete koristiti i kokosovo ulje. Komadić vate umočite u kokosovo ulje i time svakodnevno tretirajte kožu pazuha. Primetićete, uskoro će postati svetla i ujednačena.

    Nema komentara: