• srijeda, 9. rujna 2015.

    Kako pravilno NJEGOVATI zube?

    Svi znamo da lijepi zubi zlata vrijede,kada neku osobu pogledamo često prvo na njoj zapazimo ako ima zdrve i lijepe zube.
    zubinaslovna

    Da bi higijenu zuba pravilno održavali nije isključivo da mora i da bude ta higijena skupa,uz redovno održavanje i male trkove možete postići da vaši zubi budu lijepog izgleda.
    Evo nekolko savjeta:
    Jagode sadrže enzime koji izbjeljuju zube i čiste zubne naslage. Uzmite cijelu ili zgnječenu jagodu i protrljajte po zubima. nakon ‘tretmana’ poželjno je zube oprati pastom jer jagode sadrže šećer. Također možete koristiti i koru naranče i limuna, sodu bikarbonu te jabučni ocat.
    Poželjno je zube prati dva puta na dan zubnom pastom koja sadrži fluor.  Važno je očetkati sve plohe zubi kao i prostor među njima za koje je zadužen zubni konac, i ono što je jako važno, nakon pranja zubiju, pijte samo vodu. Najbolje zube prati ok tri minute i to kružno sa četkicom.
    Vrlo je važno da zube operete prije doručka,znači čim ustanete,jer tako ubijate bakterije koje nastaju u toku noći,kao i neugodan zadah iz usta koje uzrokuju.
    I jezik je veoma važan,tako da njega nemojte zaboraviti dobro očetkat,jer se na jeziku stvaraju bakterije koje su jedne od krivaca lošeg zadaha.

    Nema komentara: