• četvrtak, 5. studenoga 2015.

    Mali ali učinkoviti trikovi za njegu lica

    lijepa-koza

    Za njegu lica postoje razni preparati,pilinzi,kreme,losioni te mnoge druge stvari koje nam pomažu da očuvamo lice zdravim,lijepim i svježim.
    Pored svih mogućih preparata koje možete kupiti u raznim radnjama i apotekama mi vam preporučujemo da pokušate sami da napravite za sebe jednu prirodnu masku za lice koristeći sodu bikarbonu.
    Maska za lice sa sodom bikarbonom je veoma jeftina i popularna kod nas.
    I ako je prvenstveno namjenjena za korištenje u kuhinji,ona je toliko zdrava i svestrana da se koristi u razne druge svrhe.Pored svega koristi se i u kozmetici.Male granule sode bikarbone ukloniće sve mrtve ćelije kože vrlo nježno, jer odgovara svim tipovima kože.
    Ako je vaše lice suho pripremite masku za licu tako što ćete četiri male kašičice sode potopiti u jednu veliku kašiku vode,promješajte i nanesite na lice.Ostavite da stoji oko 2-3 minuta i isperite lice toplom a zatim hladnom vodom.Posle pranja lica,nanesite kremu koju koriste svakodnevno.
    Ovaj tretman ponavljajte svako 15 dana,a oni koji imaju masnu kožu mogu ponavljati tretman svakih sedam dana.
    Možete pripremiti i masku za lice sa limunom i sodom bikarbonom,tako što ćete pola limuna izcjediti tako fino da bude sam sok,bez ljuspica i košpica i u to dodati jednu malu kašiku sode bikarbone,fino promješati i nanijeti na lice koje ste naravno predhodno oprali sa mlakom vodom.
    Ostavite da djeluje 5-10 minuta a zatim isperite lice malkom vodom i posušite peškirom.Ovaj postupak ponavljajte jednom sedmično i uživajte u rezultatima.

    Nema komentara: