• utorak, 5. siječnja 2016.

    Holivudski sjaj u kosi

    Holivudski sjaj u kosi
    Želite novi imidž za novu sezonu? Počnite sa frizurom. I to nekom od onih koje su prošetali modeli u svetskim modnim prestonicama. Mi smo ih „snimili“, a poznata frizerka Sali Bruks iz londonskog salona „Brooks & Brooks“ koja sarađuje sa kućom NIVEA nam je otkrila kako da ih postignemo.

    Filmska zvijezda

    Stilski pečat 
    Legendarna Brižit Bardo i Pariz šezdesetih godina prošlog veka inspirisali su kreatore da ožive duh retro dive. Sofisticirana i negovana, ali u isto vreme razigrana i slobodna je žena koja je u centru ovog stila. Ključne karakteristike njene frizure su volumen i lepršavost.
    Korak po korak
    Posle pranja prosušite kosu peškirom i u celu dužinu umasirajte penu. Osušite kosu i podelite je u široke pramenove koje ćete navijati na tople viklere srednje širine. Prednje pramenove, oko lica, i one sa površine uvijajte uspravno, ka licu, a ostatak kose u suprotnom smeru. Kada se vikleri ohlade izvucite ih povlačeći poteze nadole i nežno raščešljajte kovrdže širokom ravnom četkom. Dajte frizuri dodatni volumen tapiranjem donjih slojeva kose. Završite sprejem za sjajan finiš.
    Bonus savet
    Da bi talasi izgledali „upeglano“ i sofisticirano, krajeve uredno podvijte ka unutra češljem sa tankim vrhom.
    Ključni proizvod
    NIVEA pena sa inovativnom „Thermo Care“ formulom koja ne samo da štiti kosu od toplog vazduha iz fena, već u dodiru sa toplotom aktivira sastojke koji neguju kosu i daju joj sjaj.

    Gradski kauboj

    Stilski pečat 
    Vintidž stil i muški komadi stroge forme, koji zauzimaju centralno mesto u novoj kolekciji poznatog kreatora Marka Džejkobsa, ostavili su pečat i na aktuelne trendove frizura. Klasičan bob oštrih i jasno definisanih linija forma je koja odlično upotpunjuje ovaj stil.
    Korak po korak
    U vlažnu kosu umasirajte penu, a zatim i deo kose pri korenu isprskajte sprejem koji udvostručuje volumen. Šiške i pramenove oko lica fenirajte tankom ravnom četkom a ostatak kose okruglom četkom srednje širine, duvajući fenom u pravcu rasta dlake (tako ćete postići efekat zaglađenosti koji je ključan kod ove frizure). Kada isfenirate celu kosu, začešljajte je unazad, ka temenu, i isprskajte lakom.
      
    Bonus savetJednostavniji i brži način da postignete ovu formu je korišćenje prese. Njome možete lagano preći svaki pramen nakon feniranja četkom. Ova tehnika sprečiće kovrdžanje kose i zadržaće ravnu formu (posebno ako između feniranja i peglanja svaki pramen isprskate lakom).
    Ključni proizvod
    NIVEA Express Styler sprej koji kosi daje dvostruko veći volumen. Njegova lagana formula ne lepi kosu a obezbeđuje joj željenu formu celog dana.

    Glam diva

    Stilski pečat Revijom na kojoj je predstavila kolekciju za jesen/zimu 2009 kreatorka Dajan fon Furstenberg je najavila veliki povratak holivudskog glamura. Crni komadi odeće u kombinaciji sa raskošnom sjajnom kosom zrače prefinjenošću i elegancijom.
    Korak po korak
    Ova frizura zahteva pripremu kose šamponom i bazamom koji povećavaju volumen. Posle pranja umasirajte penu od korena do vrhova i napravite razdeljak po sredini. Sušite kosu četkajući je širokom ravnom četkom. Deo blizu korena isprskajte sprejem za volumen a ostatak kose navijajte na tople viklere ka unutra. Kada se vikleri ohlade izvlačite ih spiralno. Zatim spirale „raščešljajte“ prstima i isprskajte lakom.
      
    Bonus savetAko želite da osvežite kovrdže, navijte ih oko prsta, pričvrstite ukosnicama, isprskajte lakom i produvajte fenom. Kada se kosa ohladi, izvucite ukosnice i oblikujte lokne.
    Ključni proizvod
    Tajna ove raskošne frizure je u adekvatnoj pripremi. NIVEA šampon i balzam sa formulom za dugotrajni volumen odlično su rešenje.

    Voluminozni bob

    Stilski pečat 
    Naglašena ženstvenost je vanvremenski trend koji je uvek na ceni. U tome je tajna večnosti frizure koja odgovara ovom trendu - bob. Ali ove sezone klasičan bob je dobio dodatni volumen i novu formu.
    Korak po korak
    Posle pranja upijte vlagu iz kose peškirom (ne pravite energične pokrete da bi kutikula dlake ostala neoštećena i sačuvala prirodni sjaj). Kosu fenirajte od potiljka širokom okruglom četkom, zadržavajući se u korenu kako biste postigli volumen u tom delu. Krajeve navijte na četku ka unutra, držite tridesetak sekundi a zatim ih tako navijene produvajte hladnim vazduhom iz fena. Tako će kosa duže zadržati postignuti oblik. Šiške prosušite i ostavite da padaju ravno, a donji deo kose blago natapirajte tankim češljićem. Na kraju, lakom isprskajte široku ravnu četku i njome pređite po površinskom sloju kose kako bi frizura dobila završni sjaj.

    Bonus savet
    Da volumen sa korena ne bi „pao“, kosu u ovom delu natapirajte. Ostatak ostavite da ležerno pada.
    Ključni proizvod
    NIVEA sprej čija formula fiksira frizuru i po nekoliko sati i obezbeđuje joj aktivnu negu, čineći da izgleda sjajna i puna života. Posebna prednost ovog spreja je u tome što udvostručuje volumen kose.

    Nema komentara: