• petak, 30. rujna 2016.

    Kako popraviti imunitet


    Nekima je dovoljno samo malo da im padne imunitet, dok drugi imaju snažan imunitet uz pomoć kojeg ih zaobiđe svaka bolest, bilo da se radi o običnoj prehladi ili gripi i nečem težem. To ovisi od osobe do osobe. Imunitet nas zapravo čuva od obolijevanja, pa samim podizanjem imuniteta poboljšavamo sebi zdravlje.
    Prvi korak koji možete napraviti je unijeti u svoju dnevnu rutinu ispijanje soka od limuna. Osim što je bogat vitaminom C, on potiče razvoj zdravih bakterija u tijelu i tako ga štiti od razvoja virusa i štetnih bakterija. Vrlo je zdrav i dobar za imunitet. Pijte čisti sok od limuna, bez ikakvih sladila. Sve sokove, gazirane i upitnog porijekla zamijenite čistim sokom od limuna. Možete ga i dodati u salate umjesto octa ili u hranu. Prepustite mašti na volju.
    Svi dobro znamo da je češnjak najjači i najbolji prirodni antibiotik. Preporučuje se barem jednom tjedno dobro se najesti češnjaka. Nekima je češnjak omražen zbog mirisa i okusa, pa ga možete zakamuflirati u neko od jela. Preporučuje se čisti češnjak, ne onaj u prahu ili tebleteod češnjaka.
    U svoju prehranu unesite dovoljno proteina i jedite puno voća ipovrca. Izbjegavajte fast food i dnevno pojedite barem jednu do dvije voćke. Jabuke su vrlo zdrave pa svakako njih uvrstite u svakodnevnu prehranu.
    Što više vremena provodite na svježem zraku i ako možete vježbajte. Ne morate forsirano vježbati, vozite bicikl, šećite, rolajte, bitna je tjelovježba za tijelo. Ako niste osoba koja voli vježbati, hodajte puno. S partnerom ili prijateljem/prijateljicom provodite što više vremena vani. Udišite svjež zrak. Idite u prirodu. Budite aktivni.
    Izbjegavajte stres. Uživajte u životu. Provodite vrijeme s prijateljima, ljudima koji vas potiču na dobro raspoloženje. Smanjite razinu stresa u svakom slučaju. Nađite hobi koji će vas ispunjavati i s kojim ćete se osjećati sretni i ispunjeni. Sve negativne misli odmaknite od sebe kao i sve negativne ljude. Nađite svoj način opuštanja i vidjet ćete pozitivne rezultate.

    Nema komentara: