• petak, 30. rujna 2016.

    Zapečeno povrće

    Niste sigurni što napraviti za ručak, a jedino u što ste sigurni da u zalihi imate razne vrste povrća? Rješenje je zapravo jednostavno jer povrće možete iskoristiti za najbrži i najjednostavniji način pripreme. Zapečeno povrće je jelo u kojem će uživati sve generacije, a pogotovo ako ga obogatite pravim začinima.
    Provjerite što sve imate od namirnica i krenite u pripremu prave poslastice s kojim neće biti potrebno još jedno jelo, bez obzira što se radi samo o povrtnim namirnicama.
    Kada niste sigurni što napraviti, a u hladnjaku imate već komad mesa, nećete pogriješiti odaberete li za prilog povrće zapečeno u pećnici. Radi se o savršenoj kombinaciji koja će se bez problema uskladiti uz komad mesa, bilo da se radi o piletini, puretini ili teletini.
    Smatrate li da vam meso ne treba, to je u redu jer nema ništa loše ako jedan dan u tjednu rezervirate samo vegetarijanski jelovnik. Želite li pojesti zapečeno povrće potrebno vam je nekoliko namirnica. Slijedi nekoliko korisnih informacija o tome kako napraviti slastan recept.
    Sastojci:
    • 8 mladih krumpira 
    • 3 mlade tikvice
    • 3 velike mrkve
    • sol i papar
    • peršin
    • 1 jaje
    • bosiljak
    • 1/2 kiselog vrhnja
    • ulje
    • parmezan
    Prije nego krenete spremati jelo, razbijte jedno jaje i pomiješajte s kiselim vrhnjem. Dodajte malo soli, papra, pokrijte i ostavite pokriveno u hladnjaku. Vrijeme je da pripremite krumpir, pa ga prvo ogulite i operite kao i ostalo povrće koje treba oguliti i narezati na manje komadiće.
     Pripremite posudu za pečenje u koju ćete prvo staviti krumpir. Po njemu ćete posuti malo peršina i bosiljka i na kraju dodati ulje. Zatim slijedi ostalo povrće koje ćete pomiješati zajedno s krumpirom i ostaviti začinjeno barem 15 minuta kako bi se začini upili u sve namirnice.
    Potrebno je zagrijati pećnicu na temperaturi od 180 ° C. Kada je pećnica postigla potrebnu temperaturu stavite posudu s povrćem i provjeravajte svakih deset minuta dok ne bude gotovo.
    Deset minuta prije nego što mislite izvaditi krumpir s ostalim povrćem prelijte jaje i kiselo vrhnje, stavite malo parmezana te ostavite da se sve zajedno zapeče.
    Nakon što se povrće ispeklo pričekajte da se ohladi i servirajte kao samostalno jelo ili prilog. Što god odabrali nećete pogriješiti.

    Nema komentara: