• srijeda, 5. listopada 2016.

    Greške kod oblikovanja obrvi

    Nikada niste izašli van bez da niste nanijeli barem puder? Vi ste jedna od onih zena kojoj izlazak bez šminke na licu predstavlja isti osjećaj kao da je izašla gola? Mnoge zene tijekom šminkanja najviše vremena posvete ocima i usnama, a pritom zanemare važan detalj iznad očiju zbog čega naprave greške kod oblikovanja obrva.
    Kod isticanja očiju obrve su najvažnije jer zahvaljujući njima vaše oči dolaze do izražaja i cijelo lice odmah izgleda ljepše, a mnoge žene uz pomoć obrva izgledaju kao da imaju manje godina nego što to piše na njihovoj osobnoj.
    Obrve se ne bi trebale zanemarivati,treba paziti na njihovu širinu, pa i boju, važno je znati kako je bez obrva nemoguće postići željeni efekt kada promijenite boju kose i ne želite izgledati umjetno te kada zaista želite istaknuti oci i tako uspješno sakriti sve mane na licu. Zaključak na kraju je kako je ta linija koja se nalazi iznad oka itekako važna i potrebna.
    Kako bi bili sigurni da ćete svaki put nakon šminkanja postići uspješan efekt transformacije i istaknuti samo lijepe stvari, potrebno je znati koje greške žene najviše rade kod oblikovanja obrvi. Izbjegavanjem tih greški imat ćete savršenu liniju iznad očiju, a rezultat nakon make upa će biti neodoljiv odraz u ogledalu.
    Primijetili ste kako ste previše počupali obrve i sada niste sigurni kako da popunite prazninu? Pogrešno je nanositi tamnu olovku za obrve jer ćete tako dobiti neželjen prirodni izgled, a ako želite ispuniti prostor gdje bi trebale biti dlačice, uzmite olovku koja je za dvije nijanse svjetlija od vaše boje kose.
    Jedna od najčešćih greški kod oblikovanja obrvi je prevelika količina počupanih dlačica.
    Najviše se griješi na početku kada ih prvi put čupate i niste sigurni koliko treba počupati, pa ih uklonite previše i tako stanjite da oči ne dolaze do izražaja onoliko koliko bi vi htjeli.
    Za početak je najbolje potražiti savjet kozmetičara koji će najbolje znati koliko je potrebno ukloniti dlačica da izgleda uredno i lijepo.
    Nekada su popularne bile obrve koje su podsjećale na tanku liniju, ali sada to više nije tako i traži se da budu malo šire kako bi oči došle do izražaja i kako bi se izbjegao dojam iscrpljenosti jer upravo tako izgledate kada nemate skoro ništa iznad očiju.

    Nema komentara: