• srijeda, 5. listopada 2016.

    Kolikoje paru dovoljno seksa u vezi

    Blog/Saznaj sta te zanima
    Malo je onih koji se nisu barem jednom zapitali koliko je seksa dovoljno u vezi, a pogotovo nakon što prođe period kemije i leptirića u trbuhu kada veza uđe u jednu rutinu, koja ponekad može biti dobra ali isto tako i pogubna za zajedničku budućnost.
    Ne postoji univerzalan odgovor na pitanje koliko je seksa dovoljno za vezu, ali zato postoje smjernice po kojima se parovi mogu ravnati i koji će im poslužiti kao orijentir za kasnije.
    Bez obzira na mišljenje okoline, svaki par bi morao gledati sebe i što više razgovarati. Samo uz pomoć komunikacije mogu doći do korijena problema i shvatiti kada je došlo do smanjenja spolnih odnosa. Kako čitanje misli nije moguće, jedino se direktnom komunikacijom mogu riješiti potencijalni problemi.
    Možete početi tako da jedno drugom postavite pitanje koliko često imate potrebu za spolnim odnosom. Najvjerojatnije je da će jedna strana htjeti više od druge, ali razlog ne mora biti zato što je kod druge strane nestalo kemije, nego samo zbog trenutnog životnog tempa.
    Nismo svi uvijek dobre volje i ponekad zbog određenih životnih okolnosti promijenimo prioritete, pa tako seks stavimo u drugi plan. Sve je u redu i može se tolerirati dok ne postane pravilo i partneri se u potpunosti ne udalje. Zbog toga je razgovor važan i presudan za budućnost svake veze.
     Svatko bi trebao razmisliti o tome što ga čini sretnim. Nekim parovima je dovoljno da imaju intimne odnose svaki drugi dan, nekima dva puta tjedno, nekima samo jednom, a nekima i rjeđe. Potrebno je naglasiti kako ovdje nije važna kvantiteta nego ipak kvaliteta, a seks bi trebao biti ispunjenje želja jednog i drugog partnera.
    Ne temelju brojnih istraživanja pokazalo se da dobar osjećaj nakon seksa traje više od nekoliko dana i zbog toga se mnogi slažu kako nema ništa loše u tome ako se intimni odnosi dogode jednom u tjedan dana ili malo više.
    Teško je dati općenit odgovor koji se će se odnositi na sve parove, a kada sljedeći put budete razmišljali o tome koliko je seksa dovoljno za vezu, razmislite o tome što vi i vaš partner stvarno želite i što vas najviše usrećuje.

    Nema komentara: